Vîlceanu, avizat favorabil pentru Fondurile Europene

2064

Gorjeanul Dan Vîlceanu, ministrul propus pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Investițiilor şi Proiectelor Europene, a primit miercuri aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului. S-au înregistrat 18 voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi o abţinere.
Liderul PNL Gorj a menționat că va avea trei priorități majore în timpul mandatului privind absorbția de fonduri europene și implementarea de reforme care vor crește calitatea vieții românilor.
„Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene e un minister care va avea un rol foarte important, vorbim de fonduri europene de peste 80 de miliarde de euro în următorii ani, ăsta e un lucru de care toată lumea e conștientă. Aceste fonduri pot reprezenta o adevărată schimbare pentru România, un salt în calitatea vieții și dezvoltare”, a declarat ministrul desemnat.
În plus, Vîlceanu a precizat că România a contractat aproximativ 54% din suma alocată României în exercițiul financiar 2014-2020. „Având în vedere perioada de pandemie, lucrurile nu sunt deloc rele. În toate țările au fost moment în care nu s-a putut desfășura activitatea, rata medie de absorbție e de 56%. România nu are o problemă”, a adăugat Vîlceanu. În ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență, ministrul desemnat a precizat că planul nu poate fi modificat, existând doar posibilitatea unor „ajustări minime”, în 2023. În plus, Dan Vîlceanu a vorbit și despre implementarea a 64 de reforme esențiale „care vor schimba România”.
„Dincolo de cele 29 de miliarde pe care îi vom putea lua prin PNRR, foarte important pentru România şi pentru români este că avem aceste 64 de reforme care vor schimba România, 64 de reforme care, din diverse motive politice, au fost uitate în cei 30 de ani de la Revoluţie. Aş vrea să avem o dezbatere, să putem discuta, nu numai astăzi, ci şi în viitor şi îmi doresc ca dialogul nostru să fie unul permanent”, a declarat Dan Vîlceanu.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here