Vîlceanu: Avem o problemă

4325

Ministrul Fondurilor Europene, Dan Vîlceanu, spune că România se confruntă cu o problemă gravă în ceea ce privește forța de muncă. „Forţa de muncă este o problemă în România, gândiţi-vă că am ajuns la un contingent de 100.000 de oameni care vin să lucreze în România din afara Uniunii Europene, din toate ţările pe care le putem găsi cu forţă de muncă mai ieftină decât cea din România şi care vor să vină în România pentru că nu vin tocmai în cea mai dezvoltată ţară din Uniunea Europeană”, a declarat Vîlceanu.
Problema există deoarece, la rândul lor, românii pleacă în state mai dezvoltate, lăsând piața muncii din România descoperită, mai spune deputatul de Gorj.
„Din punctul ăsta de vedere, avem o problemă. Să ştiţi că în şantierele româneşti lucrează indieni nepalezi şi aşa mai departe, pentru că nu mai găseşti practic forţă de muncă cu care să lucrezi anumite, sau să faci anumite investiţii care erau absolut normale altădată”, a mai afirmat Dan Vîlceanu.
I.I.

2 COMENTARII

  1. Anulati taxele de ajutor social pentru oamenii buni de munca si remediem partial aceasta problema. Nu mai dati bani la lenesi. Da , dati ajutor social la cei bolnavi cu adevarat dar nu la lenesi .

  2. Cu salariul minim nu mai vine nimeni la muncă pe șantier. Firmele să plătească un salariu decent, să ofere o masă pe zi, transport.. Vor un profit cât mai mare, banii să le intre direct în conturile offshore, fără taxe sau impozite, Vâlceanu le poate fi profesor că e specialist in tax evassion..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here