Vila lui Troacă, pe proprietatea colonelului Petrescu

326

Vila din Padeş a primarului suspendat Mihăiţă Troacă, pe care anchetatorii au pus recent sechestru asigurator, nu figurează pe numele alesului local, deşi el a construit-o, ci, se pare, doar pe proprietatea socrului său, colonelul în rezervă Nicolae Petrescu. La primărie, pentru locuinţa şi terenul aferent, edilul nu a plătit niciodată, în nume personal, taxe şi impozite. Mai mult, reprezentanţii primăriei susţin că locuinţa nu ar avea nici măcar autorizaţie pentru realizarea ei, motiv pentru care aceasta nici nu figurează la compartimentul de urbanism. În registrul de urbanism de la Primăria Padeş, nu figurează, deoarece pentru locuinţa primarului nu s-ar fi eliberat autorizaţie de construire. Cel puţin nu pentru perioada 1995-2014, deşi se ştie că vila a fost realizată în etapa din perioada în cauză. Deşi salariaţii primăriei susţin că locuinţa nu putea scăpa de impozitare, chiar dacă nu are un proprietar în acte, pare concludent că edilul nu a plătit niciodată taxele aferente pentru clădire.

Primarul de Padeş şi-a ridicat, în ultimii ani, o vilă de proporţii în apropierea şcolii din Motru Sec, dar pe care nu o are înregistrată nicăieri pe numele său. Proprietatea în cauză, se pare, că nu are de fapt proprietar, ea fiind ridicată doar pe un teren care ar fi aparţinut socrului său, fost colonel MAI, Nicolae Petrescu, acesta oferindu-i ginerelui său terenul pe care afaceristul, devenit în 2012 primar, şi-a ridicat actuala vilă. Casa de proporţii nu a necesitat, în opinia lui Troacă, vreo autorizaţie de construcţie de la Primăria Padeş, motiv pentru care clădirea, în mod normal, nici nu este supusă impozitării. Primarul nu a reglementat situaţia nici măcar când a devenit şeful administraţiei publice locale, deşi banii nu i-au lipsit. În declaraţia de avere depusă la începutul mandatului său de primar, Troacă menţionează că deţine doar două terenuri, unul fiind primit prin donaţie.
Nu este exclus ca terenul în cauză să fi fost chiar cel donat de socru. Acest lucru nu îl absolvă de obţinerea unei autorizaţii de construire pentru vila sa. De fapt, casa ridicată în etapă a suferit modificări şi extinderi chiar şi în 2012, legat de o scară exterioară, dar pentru care primarul nu a cerut autorizaţie, conform legii.

casa3Urbanism: “Troacă nu deţine nicio autorizaţie de construcţie”
Angajaţii de la Urbanism, din cadrul Primăriei Padeş, declară că în registrul serviciului nu există nicio solicitare pentru vreo autorizaţie de construire pe numele lui Mihăiţă Troacă. Registrul în cauză cuprinde perioada 1995-2014, spune unul dintre angajaţii instituţiei publice care nu exclude însă ca locuinţa, chiar şi fără autorizaţie, să fie totuşi supusă impozitării. Angajaţii nu exclud ca locuinţa să fie impozitată pe numele socrului Petrescu deşi susţin că nu pot verifica situaţia la cererea presei.

Viceprimarul fuge de întrebări
Deşi am încercat să obţinem informaţii clare, legate de vila sub sechestru a lui Troacă, de la înlocuitorul său în funcţie, de la viceprimarul Mihai Argintaru, de-a lungul întregii zile de ieri, alesul ne-a pasat amânând un răspus la întrebările noastre. A motivat că este într-o şedinţă, că revine apoi cu un telefon, şi-a închis mobilul, iar de câte ori a fost căutat pe telefonul fix al primăriei a motivat fie că nu este, fie că este ocupat. Se demonstrează astfel că social-democratul îl protejează pe edilul arestat, de teamă că la elibarea acestuia din arest să nu fie apostrofat şi demis de către democrat-liberal. Mai mult, deşi public pozează în apărătorul lui Troacă, Argintaru încearcă, pe toate căile, să-şi asigure nu numai poziţia de interimar ci şi perspectiva unui primar ales.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here