Vila lui Troacă, firma soţiei şi Primăria Padeş, călcate de mascaţi

757

Locuinţa primarului de Padeş, Mihai Troacă, firma aflată pe numele soţiei acestuia şi primăria din localitate au fost percheziţionate de către organele de anchetă, la jumătatea săptămânii trecute. Anchetatorii, constituiţi într-o echipă specializată în astfel de descinderi, sub coordonarea unui procuror, căutau, în cele trei locaţii, cu siguranţă, dovezi ale evaziunii fiscale constatate în marele dosar aflat în cercetare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, aici unde Mihai Troacă are calitatea de urmărit penal. Din cele trei locaţii s-ar fi ridicat documente importante, necesare în anchetă, spun surse din instituţia publică, care declară că edilul local s-a temut că o dată cu percheziţiile va primi şi un mandat de arestare preventivă.

Primarul de Padeş, Mihai Troacă, se află, de câteva luni, în vizorul anchetatorilor într-un dosar greu de evaziune fiscală care priveşte suma de aproape 900.000 de euro. Dosarul se află din luna martie la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Gorj, cercetările fiind coordonate de procurorul Emil Moţa, iar lucrurile, după cum se vede, încep să se mişte, însă în defavoarea edilului local. De altfel, se demonstrează acum de ce Troacă s-a apropiat iar de PSD, teama că aude tot mai aproape zornăit de cătuşe determinându-l pe cel revenit la PDL să se alăture iar reprezentanţilor Puterii din Gorj. Acest tertip nu-i va fi însă de ajutor lui Troacă, care s-ar putea, după cum se vede, să nu-şi termine mandatul de primar.

Percheziţii cu mascaţi din Severin
Dovadă că anchetatorii nu dorm stau percheziţiile în lanţ demarate la jumătatea săptămânii trecute pe raza comunei Padeş. Anchetatorii, unii spun că însoţiţi de mascaţi din Severin, au descins acasă la Mihăiţă Troacă, pentru a căuta dovezi ale infracţiunii pentru care primarul riscă ani grei de închisoare. Organele de anchetă au descins, în paralel, şi la Călugăreni, loc în care se află sediul firmei soţiei lui Troacă, SC WOOD INVEST SRL.

Firma de construcţii, condusă de doctoriţa Troacă
Medicul Mihaela Troacă, soţia primarului Mihăiţă Troacă de la Padeş, conduce, de altfel, în acte firma edilului local, WOOD INVEST, societate care se ocupă cu materiale de construcţii. Doctoriţa Troacă, cu siguranţă, nu ştie cum funcţionează firma în cauză, dar ar putea răspunde în solidar cu soţul, în faţa legii, dacă suspiciunile anchetatorilor legate de fapte de natură penală petrecute aici, se vor confirma.
De altfel şi Agenţia Naţională de Integritate(ANI) se află pe urmele evaziunii lui Troacă. Asta deoarece la baza actelor de natură penală pentru care a fost luat în vizor de anchetatori s-ar afla şi unele conflicte de interese care interesează acum ANI. Agenţia verifică astfel existenţa unui conflict de interese legat de firma lui Troacă, dar şi legat de alte firme conduse de apropiaţi ai primarului, dar cu care Primăria Padeş are relaţii contractuale.

Finii Ciorbă şi lucrările Primăriei Padeş
Troacă este astfel bănuit că şi-a favorizat apropiaţii, dar şi firma la care a lucrat înainte să fie primar, adică SC WOOD INVEST SRL. De asemenea, sunt puse sub semnul întrebării ANI legăturile primarului cu firma SC TMCWOOD INVEST SRL, cu sediul în Baia de Aramă, societate care a asigurat transportul pentru produsele vândute de SC WOOD INVEST SRL(firmă a soției lui Troacă) către SC VIAVITA SRL cu sediul în Drobeta Turnu Severin, firmă ce a adjudecat obiectivul de amenajare drum în satul Motru Sec, comuna Padeș, pe o distanță de 10 km.
Lucrarea în cauză are o valoare de contract de peste un milion de euro (aproximativ 1.500 000 euro). Interesant este că firma câştigătoare a lucrării a subînchiriat părţi din aceasta către SC TENCO SRL, societate ce aparţine, în acte, finului primarului Troacă, Gabi Ciorbă, societate care se bănuieşte că ar fi de fapt a edilului local. De asemenea, firma finului are contracte directe cu primăria sau cu SC PADEȘ UTIL, societate administrată de Consiliul Local prin primarul Troacă, unde este director Ilie Ciorbă, un alt fin al edilului local.
Firma Consiliului Local a efectuat de altfel plăţi, spun surse din instituţia publică, la diverse firme apropiate edilului local în valoare de peste un miliard şi jumătate de lei vechi. Se vorbeşte de SC TENCO SRL din Motru Sec comuna Padeș, SC ETAMOND EXPERT SRL din Craiova, SC DENICOSMAR SRL şi altele.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nu stiu nimic anchetatorii astia , toata actele sunt la Costel Pora acasa fiindca Troaca ii parleste nevasta iar exploatarea forestiera o face acum pe numele lui Pora . Ala este bagat la inaintare de Troaca in toate afacerile cu lemne .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here