Vila fiului primarului de Bumbești-Jiu, cu autorizația de construcție anulată de instanța de judecată! Casa și piscina polițistului, realizate în proporție de 97%

15759

Bogdan Constantin Bobaru, fiul primarului PSD de la Bumbești-Jiu, nu mai are autorizație de construcție pentru vila ridicată în localitatea Curtișoara. Autorizația emisă de primăria condusă de tatăl solicitantului a fost ilegală, din start, deoarece s-a eliberat a doua zi după ce CL Bumbești Jiu a aprobat noul PUG al localității. Practic, PUG-ul nu intrase în legalitate, dar primarul s-a grăbit să își ajute fiul, conștient că terenul pe care acesta voia să construiască nu era intravilan, înainte de PUG. De altfel, PUG-ul a fost revizuit și modificat în urmă cu două luni de zile, tot pentru a avantaja proprietarul, rudă de gradul întâi cu primarul de Bumbești -Jiu. Bogdan Constantin Bobaru este polițist în cadrul IPJ Gorj.

Fiul primarului PSD a achiziționat terenul din Curtișoara pe când acesta era considerat teren pentru depozitare marfă, acolo funcționând anterior un fost CAP. Rudă primarului știa că nu poate construi acolo decât dacă tatăl său modifică PUG-ul localității, lucru pe care edilul l-a făcut în 2021. Astfel, prin hotărârea de CL din 27 mai 2021 se schimba PUG-ul în avantajul proprietarului Bobaru care, a doua zi, a și obținut autorizație de construcție pentru terenul care devenise, peste noapte, intravilan.

Teren sechestrat, luat de primărie cu scop de paravan!
Grav este că primăria a reușit, două luni mai târziu, să achiziționeze in imediata vecinătate a terenului fiului primarului, o suprafață de pământ de aproximativ 4,5 hectare la un preț de 500.000 de lei. Terenul în cauză ar urma să fie parcelat iar acolo să se facă un cartier pentru tineri. Demersul este unul menit să ascundă doar scopul exact al modificării PUG-ului. Adică, lumea să nu înțeleagă că PUG-ul s-ar fi modificat exclusiv pentru fiul primarului ci, pentru acești tineri. De nouă luni, pentru terenul respectiv nu s-a făcut însă vreun demers în sensul anunțat atunci de primar.

Autorizația atacată la Inspectoratul de Construcții din Craiova!
Un cetățean din localitate atacă însă autorizația de construcție emisă pentru fiul primarului, pe 21 februarie 2022, la ISC Sud Vest Oltenia. Această instituție trimite reclamația spre Instituția Prefectului Gorj pentru anularea autorizației, pe motiv că este ilegală. Prefectura ajunge la Tribunalul Gorj cu această hotărâre iar primăria ajunge, astfel, la instanță, atât cu avocat, cât și cu juristul instituției. Primăria, în mod neașteptat, nu s-a aparat deloc în proces, probabil și pentru că se cunoștea clar că hotărârea de construcție era ilegală. Fiul primarului, polițist de profesie, ajunge în instanță la al doilea termen și cere, culmea, și el, anularea autorizației, asta și pentru că lucrările ajung să fie oprite de Prefectură. Angajatul IPJ Gorj recunoaște astfel că a construit ilegal…
Litigiul se termina pe 1 iulie 2022 cu hotărârea de construcție anulată, asta deși lucrarea este aproape gata. Sentința nu este definitivă dar, cu siguranță, fiul primarului și primăria nu vor mai face recurs, atâta timp cât pe fond și-au recunoscut vinovăția.

Primăria a greșit, cine răspunde?!
În atare situație, cineva trebuie sa răspundă pentru greșeală făcută. Se cunoaște că ISC a amendat deja cu 5000 de lei salariata de la Urbanism, este vorba despre Bloanțe Rodica. De aceeași amendă vor avea parte și ceilalți semnatari ai documentului, adică ai autorizației.
Pentru restul de construcție, fiul primarului Bobaru va solicita probabil o altă autorizație care îl va obliga să scoată vreo 3000 de lei din buzunar.

Construcția ridicată de polițistul Bobaru în Curtișoara depășea valoarea de 500.000 de lei, la momentul la care materialele de construcție erau la o valoare mult mai mică decât în prezent.

Contabila primăriei îl împrumută pe fiul primarului! Bobaru Jr.nu se împrumută de la propriul părinte 
Pentru a dovedi costul ridicat al construcției, fiul primarului se împrumută de la contabila primăriei cu 50.000 de lei. Acest lucru apare în declarația de avere a contabilei șefe, Rîiosu Simona. Interesat este însă că respectiva ajunge sa se împrumute la CAR această sumă pentru a împrumuta odrasla primarului, șeful său direct, să își construiască vila care costă cel puțin de zece ori mai mult.
A.STOICA

4 COMENTARII

  1. Este numai începutul dna.Ana Maria !Începutul unui lung șir de dezvăluiri despre acest individ ajuns,din nefericire pentru orășelul nostru,primar!Este mult mai grav pentru el primarul eliberarea autorizației pentru fiul lui eu considerînd acest lucru abuz în serviciu și chiar mai mult .Vom vedea deși autoritățile îndreptățite ale statului ar trebui să se autosesizeze !!!

  2. Având în vedere ca primarul facilitează construcția de case pentru alte câteva zeci de familii de tineri ,tot Raul spre bine. Probabil altfel creșteau mărăcini pe suprafața respectiva de teren.
    Pana la urma terenul pentru fiul lui a fost cumpărat nu donat de primărie , cât despre banii fiului pentru construcția casei nu cred ca este treaba cuiva de unde cum și cât se împrumută pentru construcție ,atâta timp cât nu I plătește nimeni altcineva ratele .

  3. Bai D-le.LuKa pe lângă faptul că n-ai înțeles substratul afacerii spui și neadevăruri,spre ex:în 3 și1/2mandate Bobaru n-a facilitat și nici n-a construit nici o cameră de locuit darmite o casă!!Poate nu cunoști situația singurului bloc ANL din oraș și cum arată el astăzi la peste 2 ani de îndată a început construcția!?Așa că…

    .

  4. Luka cred ca suferi cu capul, mentalitatea ta este una de hoț,mai citeste o data poate ai să înțelegi,infractiunea tot infractiune ramane deci nu avea deloc intentia de a construi case pentru tineri,cred ca te tragi de undeva din Africa,repezor ne transformam in Mexicul Europei,trebuie demolata vila si băgați in puscarie,simplu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here