Viitorul prefect Lupulescu, acuzat că a “ţăpit” Fanfara Armonia

210

deschidereLiberalul Octavian Lupulescu, persoana desemnată şi susţinută de PNL Gorj pentru a ocupa locul de prefect, după destituirea actualului ocupant al postului, Liviu Andrei, este acuzat de faptul că ar fi rău platnic. Acesta ar fi rămas cu o datorie financiară faţă de membrii Fanfarei Armonia din Târgu-Jiu, după ce cinci persoane din grup au fost chemate să presteze la înmormântarea mamei lui Octavian Lupulescu, în urmă cu vreo doi ani de zile. Reprezentanţii “Armonia” susţin că datoria s-ar fi “prescris” dar gestul înalt funcţionarului public le-a lăsat şi acum un gust amar. Lupulescu susţine că nu ştia de debitul restant, dar dacă există îl va achita.

Octavian Lupulescu, persoana desemnată de liderul PNL Gorj, Dian Popescu, pentru a-i lua locul de prefect lui Liviu Andrei are datorii neachitate încă din vremea când era şef al “mascaţilor” din Gorj. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Fanfarei Armonia care povestesc faptul că în urmă cu doi ani de zile, Lupulescu nu şi-ar fi onorat în niciun fel solicitarea făcută faţă de cinci dintre membrii acesteia. “Ne-a chemat să cântăm la înmormântarea mamei sale, în urmă cu doi ani de zile, la Ţicleni. Ne-a plătit 50 de lei transportul iar, la final, ne-a spus să ne luăm din banii ăia şi o bere. Adică, ne-a mai luat şi peste picior. Am aşteptat o săptămână să îşi aducă aminte că are o datorie faţă de noi, deoarece şi noi ne-am dus acolo ştiind că Octavian Lupulescu avea o funcţie publică. Nu ne-am gândit că ne va ţăpi, tocmai el. Am mai aşteptat apoi ceva vreme, dar acum considerăm că datoria s-a prescris. Gestul în sine ne-a dezamăgit”, spune unul dintre membrii Armonia. “Dacă în cazul nostru a făcut aşa, înseamnă că nu îi pasă că trebuie să fie un etalon de moralitate din postura de prefect”, a declarat un alt membru al Fanfarei.

Datorie de vreo 500 de lei

Deşi susţin că nici nu au avut ocazia să stabilească preţul prestaţiei cu solicitantul Octavian Lupulescu, serviciul făcut viitorului prefect s-ar ridica la vreo 500 de lei. Pentru această prestaţie s-ar fi eliberat factură şi chitanţă de către Fanfara Armonia care are statut de persoană juridică, dar nimeni nu i-a mai întrebat dacă au prestat sau nu gratis. S-a considerat, din start, că era un serviciu fără bani. Acest lucru a deranjat cel mai mult.

Lupulescu, confuz

În ce îl priveşte pe Octavian Lupulescu acesta a declarat, iniţial, că nici nu ştia de existenţa acestei fanfare. După ce şi-a amintit însă a confirmat faptul că cei de la Armonia au prestat la înmormântarea mamei sale la Ţicleni, dar a menţionat că nu ştia de vreo datorie faţă de membrii acesteia. “A venit fanfara atunci la mama mea, nu mai ştiu. Nu mi-a spus nimeni nimic. O să verific, iar dacă este aşa o să întreb. Dacă este aşa o să iau măsurile care se impun”, a declarat, uşor iritat, Lupulescu. “Nu mi s-a spus şi nici nu mi s-a prezentat vreo chitanţă, factură ceva. Oricum dacă este aşa am să plătesc”, a completat Lupulescu.

Uns de forul PNL Gorj

Octavian Lupulescu a fost aprobat în forul de conducere al PNL Gorj pentru a-i lua locul de prefect lui Liviu Andrei. Deşi Dian Popescu, şeful PNL Gorj, a declarat, iniţial, pentru Gorjeanul că nu era necesar ca Biroul Permanent Judeţean(BPJ) al organizaţiei să îi dea girul legat de nominalizarea viitorului prefect, în final a făcut exact asta. Lupulescu a fost votat astfel de membrii BPJ a PNL Gorj pentru a ocupa funcţia de prefect. Octavian Lupulescu este preşedintele PNL Turcineşti, el luând locul lui Dumitru Modrea după plecarea acestuia la PDL.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here