Viitorul are dreptul să viseze! Gorjenii au trecut şi de Chiajna

1075

Viitorul Târgu Jiu s-a obişnuit cu aerul tare al ligii secunde. Echipa lui Flavius Stoican a obţinut un nou succes extrem de important, 1-0 cu Chiajna. Meciul de la Târgu-Jiu a fost la discreţia gazdelor, care au controlat partida în ciuda faptului că în lotul ilfovenilor există jucători cu experienţă la un nivel superior. Chiar şi aşa, cea mai mare ocazie a primei reprize a fost ratată de fotul golgheter al Ligii 1, Ardzen Llullaku, care nu l-a putut învinge pe Rusu din situaţie unu la unu (37). Partea secundă a început cu atacurile furibunde ale gazdelor, care şi-au concretizat presiunea în minutul 53. Andrei Dragu a executat bine o lovitură liberă, iar Paul Copaci a avut o finalizare senzaţională şi a înscris cu capul. Prejmerean putea dubla avantajul gorjenilor, dar a tras peste transversală dintr-o poziţie ideală (59). Meciul s-a simplificat pentru Viitorul în minutul 70, când Sergiu Arnăutu a văzut al doilea galben şi a fost eliminat. Atacantul care intrase în minutul 57, a primit avertismentul pentru o intrare întârziată la portarul advers. Totuşi, vizitatorii ar fi putut restabili egalitatea pe final de partidă, când un contraatac a surprins apărarea gorjenilor, dar Rusu a parat balonul trimis de Dumitru, iar apoi ilfovenii nu au reuşit să fructifice un atac prelungit (82). Trupa lui Flavius Stoican a acumulat 23 de puncte după 13 partide.

Stoican: Nu am realizat nimic până acum
În ciuda unui parcurs peste aşteptări pentru multă lume, antrenorul Flavius Stoican şi-a avertizat elevii că trebuie să rămână concentraţi la restul sezonului. Tehnicianul a primit un cadou frumos de la jucători, cu o zi înaintea partidei împlinind 44 de ani. ,,Îmi era teamă de acest meci, pentru că veneam după un parcurs foarte bun şi îmi era teamă să nu existe o relaxare şi o automulţumire. Nu am realizat nimic până acum, dar aceşti băieţi au încredere în forţele lor, în vorbele mele şi în tot ceea ce facem la antrenamente. Este un cadou de ziua mea, dar şi un cadou pentru ei, pentru că le încununează munca de la antrenamente. E important că nu cedăm şi ne putem bate la campionat cu echipele care au spus de la bun început că vor să promoveze”, a declarat Stoican. ,,A fost un meci bun pentru noi. Nu ştiu câtă lume s-ar fi aşteptat ca în acest punct al sezonului să fim pe această poziţie. Ne bucurăm de fotbal şi sperăm să creştem de la meci la meci pentru că suntem un grup de jucători foarte tineri şi, în urma entuziasmului nostru, zic eu că au venit şi aceste rezultate bune şi un joc destul de plăcut în anumite momente. Ar fi o performanţă mare să intrăm în play-off. Domnul Flavius Stoican ne motivează în fiecare zi şi noi vrem să ne autodepăşim”, a declarat atacantul Daniel Paraschiv. ,,Este o victorie destul de importantă, având în vedere că suntem acolo sus, în play-off. Ştiam că vom întâlni un adversar puternic, însă am pregătit bine meciul şi totul a ieşit ok. Am ştiut din momentul în care domnul Flavius Stoican a venit la echipă că putem crea un grup puternic, cu care să ne batem pentru play-off”, a adăugat mijlocaşul Andrei Dragu. Viitorul mai are două meciuri până la finalul anului: cu FC Argeş în Cupa României şi la CS Mioveni în campionat.

VIITORUL TÂRGU JIU – CONCORDIA CHIAJNA 1-0
Stadion: Municipal (Târgu Jiu – Gorj);
Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenți: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa); Rezervă: Vladimir Andrei Nagy (Măhăceni – Alba); Observatori: Vasile Marc (Cluj-Napoca) și George Constantinescu (Slatina).
Viitorul: D. Rusu – Copaci, Oros (cpt.), Ciul, Prejmerean (89, Al. Enache), Lixandru, Chiorean, Andr. Dragu, Cioiu (62, Buia), Șerbănescu (89, Vl. Costea), D. Paraschiv (62, Bădăuță). Rezerve: Rob. Bodea – Chelariu, Mitrică, Gîrbiță, Ludușan. Antrenor: Flavius Stoican
Concordia: Chesneau – Marc (cpt.), Diogo Rosado, Ct. Alexe, Llullaku (62, Oanea), Piper (62, Biceanu), Cherecheș, L. Ion, Nsiah (57, Arnăutu), M. Mihalcea (77, M. Dumitru), Hergheligiu (77, Safsaf). Rezerve: Al. Costache – Intzidis, Borța, Ciucureanu. Antrenor: Costel Orac.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here