Viile, sfințite duminică la Bălănești

314

În prezența localnicilor, a autorităților locale și județene, dar și a reprezentanților presei, la Bălănești s-a organizat duminică a 7-a ediție a unei manifestări împământenite în localitate care se organizează de Sfântul Trifon. Cu acestă ocazie, participanții la eveniment au urcat la prânz pe Dealul Bălăneștilor să asiste la o slujbă religioasă, oficiată de preoții satului, pentru alungarea dăunătorilor care în perioada următoare pot distruge viile și pomii fructiferi. Cu această ocazie, la locul evenimentului s-au oferit și diplome vârstnicilor din localitate, aceștia fiind adevărații viticultori ai zonei. O diplomă a primit și președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, în semn de respect pentru că șeful județului a fost prezent anual la această sărbătoare.
După sfințirea viilor, în deal s-au întins mesele, participanții putând gusta în aer liber bucate tradiționale udate cu vinul local.
Primarul Ovidiu Pungan a luat și el cuvântul în fața participanților, lăudând inițiativa locală și efortul localnicilor de a păstra tradiția de Sfântul Trifon.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here