Vieru, „iertat” la Curtea de Apel Craiova de 2,5 ani de puşcărie

299

Fostul poliţist Sabin Vieru, din cadrul Poliţiei Municipale Târgu Jiu, implicat în martie 2008 în accidentarea mortală a lui Dumitru Bunoiu, fost director de liceu în oraş, a scăpat acum de aproape jumătate din pedeapsa pe care i-o aplicase anul trecut o instanţă a Tribunalului Gorj.

Soarta i-a surâs acestuia la Curtea de Apel Craiova, unde magistraţii i-au schimbat încadrarea juridică, renunţând la o parte din acuzaţii, în special cele legate de alcoolemia cu care conducea acesta în momentul producerii accidentului. Tribunalul Gorj stabilise o pedeapsă de cinci ani şi un spor de şase luni pentru faptele imputate ex-poliţistului, numai că la Curtea de Apel magistraţii au aplicat pedeapsa maximă de 3 ani, adică undeva pe la jumătatea celei decise iniţial la Târgu Jiu. Sentinţa de la Craiova nu este una definitivă, procesul urmând să aibă o finalitate la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Magistraţii craioveni au fost mult mai fermi în privinţa daunelor materiale şi a despăgubirilor civile, chiar dacă au avut nevoie de trei amânări pentru a lua o decizie în acest dosar. Ei au stabilit ca firma de asigurări la care era asigurată maşina condusă de Vieru în momentul producerii accidentului să fie solidară cu acesta în plata despăgubirilor către familia lui Bunoiu, dar şi către Dumitru Becheriu, pasager pe locul din dreapta şi supravieţuitor al accidentului. Reamintim că Vieru venea de la un chef al unui coleg şi într-o curbă periculoasă, pe şoseaua de centură, a intrat pe contrasens, direct în maşina lui Bunoiu, el fiind testat pentru stabilirea alcoolemiei mult mai târziu. „Obligă SC Astra SA Bucureşti la 4.643,30 lei despăgubiri civile către Spitalul Clinic de urgenţă Timişoara cu dobînzile legale aferente pînă la achitarea debitului ptr.p.civ.Becheriu Dumitru şi la 25.386,31 lei cu dobînzile legale pînă la achitarea debitului pentru victima Bunoiu Dumitru. Obligă acelaşi asigurator la 139,05 lei către Spitalul Judeţean Tg. Jiu cu dobînzile legale pînă la achitarea debitului ptr. p.civ. Becheriu Dumitru şi la 614,80 lei cu dobînzile legale aferente pînă la achitarea debitului pentru aceeaşi p.civ. Becheriu Dumitru. Obligă asiguratorul la 20.000 lei despăgubiri civile şi la 40.000 lei daune moral către p.civ. Becheriu Dumitru. Obligă asiguratorul la 20.800 lei despăgubiri civile şi 50.000 lei daune morale către p.civ. Bunoiu Ana, la 20.350 lei despăgubiri civile şi 50.000 lei daune morale către p.civ.Bunoiu Octavian Mădălin şi la 14.097 lei despăgubiri materiale şi 50.000 lei daune morale către p.civ. Bunoiu Bogdan. Obligă asiguratorul la o rentă globală de 21.700 lei şi în continuare de la data de 16.06.2005 la o rentă periodică lunară de 1500 lei către p.civ. Becheriu Dumitru. Obligă inculpatul la 60.000 lei daune morale către p.civ. Bunoiu Ana”, se arată în decizia magistraţilor craioveni în privinţa daunelor şi despăgubirilor pe care Vieru şi firma de asigurări le-ar avea de suportat.

Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here