VIDEO: Zeci de tineri ajunși la vârsta majoratului și cuplurile cu cinci decenii de căsnicie, premiați de autoritatea locală din Scoarța

4904

Reprezentanții Primăriei Scoarța nu i-au uitat, nici în acest an, pe tinerii ajunși la vârsta majoratului. De altfel, nici cuplurile din localitate care au împlinit 50 de ani de căsnicie nu au fost ignorate, nici de această dată, de primar și de consilierii locali. 26 de tineri și 9 astfel de cupluri au fost premiate, duminică, de primărie, în cadrul unui eveniment organizat la Căminul Cultural din Budieni. Fiecare cuplu a primit flori, o diplomă și câte 500 de lei, iar tinerii au primit, de asemenea, flori, diplome și 300 de lei în plic. Diplome de onoare au mai primit, în cadrul aceluiași eveniment, fostul primar Nistor Sabin și colonelul Bebe Dobre. Primarul de Bălănești, liderul TSD Gorj și consilierul județean Istrate de la Țicleni au participat la manifestarea din Scoarța. Deputatul Weber a absentat deoarece era răcit, fiind scuzat de primarul Ion Stamatoiu.

,,Am făcut aceste școli nu de imagine, ci ca tinerii noștri să învețe carte”, a explicat edilul Ion Stamatoiu, cu mențiunea că din Scoarța au plecat de acasă, cu ani în urmă, localnici care au devenit adevărați profesioniști.

Edilul a subliniat însă că nu își mai dorește ca tinerii să plece și să nu mai revină în localitate.
În semn de apreciere pentru noua generație, ajunsă anul acesta la vârsta majoratului, autoritatea locală și-a arătat interesul și dorința de a-i promova.
Astfel, 26 de tineri au fost nominalizați și aduși în fața celor prezenți pentru a fi premiați pentru că sunt majori.
Opt tineri au absentat, iar banii pe care ar fi trebuit să îi primească au revenit la bugetul local.
Felicitări și urări de bine au primit și nouă cupluri ajunse la vârsta de peste 70 de ani, cu 50 de ani de căsnicie neîntreruptă în spate.
Aceste familii sunt reprezentative pentru comunitate, iar primarul a accentuat valoarea acestor soți care au rezistat împreună tuturor încercărilor vieții.
Premiați și fost duminică și cei mai în vârstă locuitori ai comunei, aceștia fiind vizitați la domiciliu de către reprezentanții primăriei cu câte un tort, diplome și premii în bani. Autoritatea locală a făcut o tradiție din organizarea acestor manifestări care ajută și sprijină comunitatea.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here