VIDEO| Viscol la Rânca! Salvamont Gorj încearcă să salveze o persoană cardiacă

1435

Acțiune în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj, aflați în serviciul operativ, în baza de intervenție Rânca – Masivul Parâng, pentru acordarea primului ajutor și transportrul unei persoane cu grave probleme cardiace, către prima unitate medicală specializată.

Pre;edintele Salvamont, Sabin Cornoiu, comunicat: ”Salvamontiștii au au stabilizat persoana bolnavă și au pregătit-o pentru transportul cu o ambulanță Salvamont.

În zonă este viscol puternic, cu transport masiv de zăpadă, drumul către Novaci este închis de către autorități din cauza troienelor foarte mari de zăpadă acumulate și a vizibilității reduse. Salvamontiștii vor încerca să parcurgă acest drum cu o ambulanță specială Salvamont, cu capacitate de intervenție în teren montan și în condiții deosebite. În situația îăn care nu vor reuși depășirea troienelor de zăpadă, salvamontiștii vor încerca să răzbată cu un ATV șenilat de mare putere, prevăzut cu o remorcă specială pe tălpici pentru zăpadă, medicalizată, special concepută pentru astfel de situații. Echipele Salvamont România, întotdeauna prietenii dumneavoastră de nădejde de pe cărările munților!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here