VIDEO: Victima concursului de tracțiune pentru cai de la Drăguțești s-a îndreptat împotriva organizatorilor! Le-a făcut dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și abuz în serviciu

2417

•Accidentarea lui Calotă, filmată de un martor
•Un buștean de o tonă i-a zdrobit piciorul bărbatului de 57 de ani
•În loc de o ambulanță, transportat la spital cu Dacia primăriei
•80 de zile de îngrijiri medicale, nicio compasiune de la organizatori
•Două dosare penale, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu!
•La patru luni după incident, încă o expoziție de cai în Tâlvești

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au în lucru plângerea penală a unui cetățean din comuna Dănești, sat Botorogi, care s-a adresat, recent, procurorilor după ce, la jumătatea lunii mai, a fost victima neglijenței organizatorilor unei manifestări care a avut loc de Zilele Comunei Drăguțești. Mai exact, urmare a neasigurării măsurilor de pază și protecție la concursul de tracțiune animală din 19 mai 2019, competiție organizată pe raza satului Tâlvești, cetățeanul, simplu privitor, s-a trezit cu un buștean de o tonă peste picioarele sale. În zonă nu era nicio ambulanță, iar omul a fost transportat cu o mașină a primăriei la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, acesta suferind o fractură de maleolă peronieră, la piciorul stâng, și multe alte leziuni corporale care au necesitat peste 80 de zile de îngrijiri medicale. Dosarul se află în lucru la Secția 1 Poliție Rurală Târgu-Jiu, sub supravegherea unui procuror.

Calotă Octavian de 57 de ani din Botorogi, comuna Dănești, a formulat o plângere penală, împotriva organizatorilor manifestării de la Drăguțești, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu abia în momentul în care a putut să se ridice iar în picioare și a învățat, din nou, să meargă, povestește acesta. În baza plângerii cetățeanului din Dănești s-a constituit dosarul penal nr.3089/P/2019 în care se fac încă cercetări.
Cel puțin asta a comunicat Gorjeanul, luna trecută, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu mențiunea că organizatorii manifestării comunale sunt cercetați pentru vătămare corporală din culpă și abuz în serviciu.
Manifestarea a fost organizată de Primăria Drăguțești de zilele comunei și a reprezentat o expoziție de porumbei și iepuri(care nu au mai apărut în peisaj) și un concurs de tracțiune animală, mai multe cabaline din județ fiind puse să tragă după ei trei arbori groși, unul având chiar o tonă, pentru a li se măsura forța și agilitatea.

Zeci de privitori, puși în pericol
Organizatorii nu au marcat corespunzător zona, așa cum cerea legea, nu au ținut privitorii mai departe de zona periculoasă, nu au avut forțe de ordine la fața locului și niciun echipaj medical ori vreo ambulanță, deși zeci de persoane au participat la eveniment.
Dacă măcar câteva dintre aceste condiții erau îndeplinite, incidentul filmat cap coadă de un martor, depus la dosarul cauzei, nu se întâmpla, iar Calotă Octavian ar fi fost sănătos și în prezent.
,,Sunt iubitor de cai, toată viața am avut, și m-am dus cu plăcere la evenimentul de la Drăguțești. Când calul de la Tismana, mai exact de la Vânăta, a fost pus să tragă cel mai gros buștean nu m-am gândit nicio clipă că animalul în loc să o ia spre dreapta cu încărcătura după el o să o ia la stânga. Așa m-am trezit cu lemnul peste picioare, iar eu culcat brusc la pământ cu piciorul stâng prins sub bușteanul de o tonă.
Au sărit oameni, dar degeaba… Am fost scos cu greu de sub lemn, urcat în mașina primăriei și dus la spital la Târgu-Jiu, unde am stat 5 săptămâni, de două ori, cu piciorul în ghips, cu dureri îngrozitoare și fără vreo atenție a celor care au organizat manifestarea. Am auzit chiar că la scurt timp după ce am ajuns la spital, s-a anunțat la microfon, acolo la Tâlvești, că sunt bine, sănătos. Am stat la pat cât nu am stat toată viața, în timp ce soția, numai ea știe cum, s-a ocupat de gospodărie și de animalele pe care le deținem”, a explicat, afectat, Octavian Calotă, care își câștigă existența din creșterea animalelor.

Probă video de bază, la dosar!!!
Cetățeanul care va suporta consecințele, urmare a celor întâmplate, toată viața sa, acesta abia putându-se sprijini, și acum, în piciorul bolnav, s-a îndreptat penal împotriva organizatorilor evenimentului. Omul consideră că autoritatea locală s-ar face vinovată de organizarea defectuoasă a manifestării, care i-a pus viața în pericol, cu mențiunea că pe afișul evenimentului nu era trecut însă niciun organizator.


,,Consider că organizatorii acestei festivități și-au îndeplinit defectuos îndatoririle, iar prin neasigurarea măsurilor de protecție pentru spectatori, mi-a fost creată această vătămare corporală ce necesită zile de îngrijiri medicale conform certificatului înregistrat de Serviciul de Medicină Legală Gorj nr.420 din data de 27 mai 2019”, a scris Calotă în plângerea penală ajunsă pe masa procurorilor târgujieni.
Cetățeanul a prezentat procurorilor proba cu martori, cea video a incidentului și certificatele medicale, care atestă că a primit peste 80 de zile de îngrijiri medicale în urma incidentului din 19 mai din Drăguțești, suportând din propriul buzunar toate costurile necesare recuperării sale medicale.

Victima, ignorată total!
Edilul comunei Drăguțești, Ion Popescu, nu ar fi discutat niciodată cu victima accidentului din 19 mai 2019, deși omul a ajuns la spital cu mașina primăriei, povestește Octavian Calotă, care așteaptă acum ca organele de cercetare penală să cerceteze faptele incriminate.
Parchetul a dat asigurări că ancheta este în curs, instituția anunțând, cu această ocazie, că unitatea în cauză nu cercetează doar această cauză de la Drăguțești, ci încă una, edilul local fiind cercetat pentru abuz de putere. Mai exact, primarul comunei Drăguțești, Ion Popescu, este cercetat pentru comiterea acestei infracțiuni, în urma plângerii cetățeanului Albu Marian, în dosarul penal nr. 512/P/2019.

Cetățeanul în cauză susține și în prezent că ar fi fost victima agresiunii edilului local, lucru negat de cel din urmă.

ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here