VIDEO: Verii pistolari din Bustuchin nu se dezmint! Polițiștii i-au pus cătușele și celui de-al treilea

5689

Pe modelul patentat de vărul său, care a petrecut 24 de ore după gratii pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, dar și de concubinul surorii sale – reținut și el preventiv pentru comiterea aceleiași infracțiuni, Gheorghe Croitoru, de 36 de ani, din Bustuchin, s-a postat și el pe Facebook cu arma la purtător. Chiar dacă acesta a folosit, într-un filmuleț, o armă de jucărie, ruda celui care amenința de zor că își împușcă dușmanii imaginari a fost și el ridicat și anchetat, miercuri, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice. Gheorghe Croitoru, care mai avea niște fapte comise din urmă, își va petrece și el 24 de ore după gratii, demonstrând că vorba din popor ,,prostia doare” este o realitate și în 2023.

Croitoru Cristian, tânărul de 24 de ani din Bustuchin, care și-a etalat o armă neletală pe pagina sa de socializare, trăgând chiar un foc în aer și amenințând că își împușcă dușmanii ..ca pe iepuri”, a ajuns marți după gratii. A fost însoțit de concubinul surorii sale care l-a filmat pe respectivul și a avut grijă și el să utilizeze arma respectivă, polițiștii găsind 20 de cartușe utilizate din cutia de 27. Niciunul dintre cei doi nu era autorizat pentru deținerea acestei arme neletale.
Revoltat de cele întâmplate, Gheorghe Croitoru, varul lui Cristi Croitoru, a făcut și el o faptă de bravură. Dorind să facă pe eroul, și acesta a luat o armă, dar de jucărie, și s-a postat pe Facebook cu același mesaj al fratelui său: ,,Așa vă împușc pe toți, bă!”, însoțit de o înjurătură devenită celebră.
Deși credea că scapă, deoarece a folosit o pușcă de jucărie, amenințarea transmisă în spațiul public l-a transformat și pe el într-o țintă pentru anchetatori. Astfel, și Gheorghe Croitoru a ajuns după gratii, în cursul zilei de miercuri, și asta, pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Ce a transmis IPJ Gorj!
,,La data de 3 ianuarie a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, un bărbat de 36 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare un clip video, având în mână o armă și amenințând că o va folosi.
În urma verificărilor efectuate a rezultat că arma este de jucărie, nefiind supusă autorizării.
Filmarea postată de bărbat a fost realizată ca răspuns la clipul video publicat de vărul său în ziua precedentă. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Organele de urmărire penală au dispus reunirea cauzei cu alte două dosare penale aflate în lucru, în cadrul cărora se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere( 2 fapte) și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a comunicat Poliția Gorj.

În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here