VIDEO: Un tânăr de 24 de ani din Bustuchin și-a început noul an trăgând cu arma în curtea casei: ,,Așa vă împușc pe toți, bă!”

13882

Întors recent din străinătate, un tânăr de 24 de ani din Bustuchin s-a lăudat cu arma din dotare. Nu a făcut asta doar în fața prietenilor din localitate, ci și în fața prietenilor virtuali de pe Facebook, o dată trăgând, luni, în aer și, a doua oară, marți, în timp ce ținea pistolul într-o mână și cartușele pe masă. Mesajele care au însoțit cele două filmulețe sunt însă de amenințare!

,,Vă iau ca pe iepuri” și ,,Stați cuminți invidioșilor”, sunt mesajele postate de tânărul care se crede în filme cu mafioți.

Mesajele au însoțit două filmulețe postate de respectivul, pe Facebook, în care acesta nu se desparte de arma de foc, în unul trăgând chiar un foc de avertizare. De altfel, Cristian Croitoru nu se oprește aici!
Într-unul dintre filmulețe transmite verbal are următorul mesaj: ,,Așa vă împușc pe toți, bă!”.
Comportamentul tânărului din Valea Pojarului, comuna Bustuchin a atras atenția organelor de poliție, IPJ Gorj demarând o anchetă în acest sens. Localnicii din comună s-au alarmat când au văzut filmulețele și spun că tânărul ar fi venit cu arma din străinătate. Oamenii erau convinși că tânărul nu deține permis de port armă și nu a realizat că a comis o infracțiune.

Polițiștii din Stoina au intervenit. S-a constituit dosar penal!
,,La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical. Pistolul a fost identificat de polițiști și ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare. Din cercetări a reieșit că tânărul nu este autorizat să dețină și să folosească arme letale sau neletale. În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor”, a transmis, inițial, IPJ Gorj la cerea Gorjeanul.

Tânărul reținut dar și concubinul sorei sale!

IPJ Gorj a revenit, marți seară, cu o completare a comunicatului de presă astfel: „La data de 3 ianuarie a.c., ora 09:00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la aceeași dată, în intervalul 03:00-07:00, un tânăr de 24 de ani, din comuna Bustuchin a publicat pe o rețea de socializare două clipuri video, în care manipulează un pistol, executând foc în plan vertical. În urma verificărilor efectuate a rezultat că este vorba despre o armă neletală cu gaz, supusă autorizării, având destinația autoapărare. Arma și 20 de tuburi cartuș, calibru 9mm, având capsa percutată, precum și alte 7 cartușe cu gaz, având capsa nepercutată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Întreaga activitate infracțională s-a desfășurat la locuința surorii tânărului și a concubinului acesteia, un tânăr de 24 de ani, din localitatea Bustuchin. Din cercetări a reieșit că tinerii nu sunt autorizați pentru a purta, deține sau folosi arme letale sau neletale. În urma administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a celor doi tineri, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și uz de armă fără drept. În cursul zilei de mâine(miercuri), cei doi tineri vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, cu propuneri legale”.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here