VIDEO: Transportul minerilor din Motru, o bătaie de joc! Microbuzele, pline de rugină, cu scaune rupte și peticite cu carton

4480

Transportul salariaților CE Oltenia din cadrul EMC Motru a rămas deficitar și la începutul lunii noiembrie. Deși salariații au sesizat că microbuzele cu care sunt duși la muncă sunt improprii, autovehicule fiind mâncate de rugină, îngăurite și cu scaunele rupte, conducere EMC Motru nu a mișcat un deget. Directorul exploatării anunța, cu câteva zile în urmă, că a scos din circuit un astfel de microbuz, dar și celelalte rămase sunt în aceeași stare deplorabilă. Transportatorul privat primește, în schimb, aceiași bani lunar, chiar dacă caietul de sarcini a fost încălcat, operatorul neavând voie să pună în circulație astfel de mijloace de transport.

Minerii navetiști de la carierele din zona Motru sunt revoltați de felul cum se efectuează transportul lor de la locul de muncă spre domiciliu și retur. O parte au sesizat problema liderilor de sindicat sau direct la EMC Motru, dar măsurile lipsesc cu desăvârșire. Administrația închide ochii deoarece știe că astfel de derapaje sunt permanente, iar operatorul este ,,de-al casei”. Nicu Bunoaica, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, a văzut personal situația în teren și spune că sesizările salariaților se confirmă.

Mai mult, Bunoaica a filmat, personal, starea în care se află un astfel de microbuz și spune că nu își poate imagina cum acesta a trecut prin RAR. Liderul de sindicat demonstrează că lucrătorii companiei sunt puși în pericol zilnic, că despre confort pe timpul deplasării nici nu poate fi vorba. De altfel, majoritatea scaunelor din microbuze sunt rupte, iar în interiorul acestora sunt găuri care sunt acoperite cu bucăți de carton.
,,Nu mai există niciun fel de interes față de salariați, transportul e praf, utilaje sunt praf, condițiile de muncă nu mai spun. Suntem praf și nimeni nu mai vrea să facă nimic, la pensie nu sunt lăsați oamenii să plece, se moare în CEO și cei care trebuie să vadă își închid complice ochii. Este jale. Inspectorii sociali își încasează însă lunar salariile în timp ce ignoră orice problemă o văd ori le este adusă la cunoștință”, a declarat Nicu Bunoaica, convins că absolut nimic nu mai poate mișca conducere EMC Motru în a lua măsuri.
Poate doar o plângere penală pentru abuz în serviciu ori pentru neglijență dacă în scurt timp apare un incident cu victimă într-un astfel de mijloc de transport. Iar probabilitatea unui astfel de incident este ridicată.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Aceste vehicule sunt pe traseu de mulți ani ,nu minerii sunt cei care le-au adus în aceasta stare? Dacă le-ai aduce un autocar nou ,intr-o luna ar arata ca acestea. Foarte mulți se comporta ca niște animale.

  2. Nu conteaza atat timp cat isi ia toti salariile! Ati vazut pe vre’unul sa plece pentru ca nu-i convin conditiile?! Toti minerii sunt formati sa se planga continuu de orice, totusi nivelul de trai le creste continuu (casa, masini, conturi). Lasati vrajeala asta penibila!!! Acum o sa vrea un spor si pentru aiureala asta! >:)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here