VIDEO: Scandal între un afacerist și o familie de rromi, pe strada Jiului. Polițist înjurat ca la ușa cortului!

10805

Scandal pe strada Jiului, la finele săptămânii trecute, între un om de afaceri care a cumpărat un teren de la un lichidator judiciar și membri familiei de romi care a deținut firma aflată în faliment. Noul proprietar voia să închirieze terenul unei societăți ce intenționa să desfășoare activități de producție, numai că romii care locuiesc în vecinătatea acestuia au ieșit cu parii, au înjurat și amenințat pe toată lumea, ba chiar și pe polițistul care a fost chemat să restabilească liniștea și ordinea publică.

În noiembrie, anul trecut, firma lui Paul Crețan a cumpărat, de la un lichidator judiciar, un teren de 669 mp pe strada Jiului din Târgu-Jiu, care a aparținut societății Avislor SRL, deținută de Olga Potârcă și Duda Ilarie, membri ai familiei de romi a lui Toma Mihai Cioabă.
Transmisiunea proprietății s-a făcut cu toate atributele sale, pentru exercitarea liberă și neîngrădită a posesiei, terenul nefiind grevat de sarcini.
Timp de cinci luni, afaceristul a purtat o corespondență, prin intermediul unui executor judecătoresc, cu familia respectivă, prin care le comunica să-i lase terenul în deplină folosință, adică să-și ia de pe acesta obiectele ce erau depozitate. Crețan intenționa să închirieze terenul respectiv unei societăți care urma să desfășoare acolo activități de producție, numai că, atunci când a mers cu viitorul chiriaș să vadă terenul și să parafeze acordul, a fost întâmpinat cu ostilitate de către cei din familia de romi.


Aceștia au început să înjure, să amenințe și au ieșit cu parii să-și apere terenul care nu le mai aparținea. Spiritele s-au calmat, oarecum, în sensul că au dispărut parii, doar în momentul în care Paul Crețan a sunat la poliție, însă amenințările au continuat. ,,O să plătești tu cu viața. Dă-o în p…mea de poliție. Mă, îți zbor creierii din cap. O să vin eu la tine în casă, mă. …explozie în casa ta”, sunt cuvintele lui Toma Mihai Cioabă, în timp ce aștepta poliția cu o mătură în mână. La fața locului a ajuns un polițist de la Poliția Municipiului Târgu-Jiu și un polițist local, iar când proprietarul terenului a încărcat într-o mașină câteva geamuri, de la o hală aflată pe acesta, cei din familia de romi au repornit scandalul. Pe imaginile surprinse cu telefonul mobil se poate observa cum o femeie din familia de romi încearcă să se urce în mașină, iar Mihai Toma Ciobă încearcă să spargă geamurile uriașe.
În tot acest timp, bărbatul a înjurat poliția și pe polițist. Înjurăturile au continuat și când polițistul i-a avertizat că-i va amenda pentru că nu purtau mască. Mai mult, polițistul a fost acuzat că a luat bani de la Crețan, deși ajunsese acolo în urma unui apel la 112. ,,Du-te în p… mea cu amenda ta. F… în gură”, striga Toma Ciobă către polițist.


În final, polițistul a afirmat că va deschide dosar penal cu privire la cele întâmplate.
În aceeași seară, patronul firmei care voia să închirieze terenul a primit un mesaj în care era amenințat de către fiul lui Toma Mihai Cioabă.
,,F… morți mati de gunoi penal să astepti să vin acasa să îți numeri zilele bagamiași p…în rasa si morti mati de gunoi”. La scurt timp, bărbatul susține că a fost și sunat de aceeași persoană. ,,Mi-a zis că o să mă taie”, spune bărbatul.
George Constantin

2 COMENTARII

  1. Sesizati garda de mediu si DSP-ul, dupa cate se vad in poze, zona este focar de infectie, depozit de gunoaie si materiale expirate, chiar pe axa Brancusi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here