VIDEO: S-au dat artiști afectați de pandemie pentru a încasa indemnizații de la stat

1057

Nu mai puțin de 44 de percheziții au fost efectuate miercuri dimineața în judeţele Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la firme şi persoane suspectate că au obţinut ilegal indemnizaţii pentru întreruperea activităţii artistice în perioada pandemiei. Prejudiciul se ridică la 300.000 de lei.

Percheziţiile au vizat atât domiciliile unor persoane fizice, cât şi sediile unor societăţi comerciale şi au fost conduse de procurori de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu.
„Activităţile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021). În fapt, administratorii mai multor societăți comerciale sunt bănuiţi ca ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale, cu 80 de persoane fizice, care ar fi fost depuse la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, obţinând în mod ilegal 300.000 de lei”, a transmis Poliţia Română.
În cadrul acţiunii, poliţiştii au pus în executare 87 de mandate de aducere.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Giurgiu şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here