VIDEO: Rețeta săptămânii – Fabi’s Kitchen: Rasol de vițel în sos de vin roșu, cu legume și hrean!

863

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 4 felii groase de picior de viţel
* 2 cepe
* 4 morcovi
* 2 rădăcini de pătrunjel
* 2 păstârnaci
* 1 ţelină
* 1 lingură pastă de roşii concentrată
* 1 pahar de vin roşu
* Sare, piper
* 3 frunze de dafin
* 3 fructe de ienupăr
* 100 g roşii cherry
* Supă clară de viţel sau apă
* Hrean

Mod de Preparare
Preîncălziți cuptorul la 160 de grade căldură sus-jos.
Curățați legumele şi tăiați-le în cuburi mari, de aproximativ 1,5 cm.
Condimentați carnea cu sare şi piper. Încălziți uleiul într-o tigaie mare și prăjiți feliile de carne pe ambele părți. Așezați carnea pe o farfurie şi puneți-o deoparte.
Puneți legumele în tigaie (oala) în care a fost prăjită carnea şi prăjiți-le până prind culoarea aurie, după care adăugați pasta de roşii şi mai prăjiți împreună pentru 3 minute, să se încorporeze în legume. Atenţie să nu se ardă că atunci e amară.
Stingeți cu vin roşu şi lăsați să se reducă, puteți stinge din nou cu vin şi reduceți, eu am redus o singură dată. După care adăugați supă clară de viţel sau apă împreună cu frunzele de dafin şi fructele de ienupăr şi se fierbe 30 de minute la foc mic.
Pune-ţi sosul într-o tavă, feliile de carne peste sos, acoperiți şi gătiți la cuptor, la 160 de grade, timp de aproximativ 120 până la 150 de minute, până când carnea este moale. Apoi fierbeţi legumele într-o cratiţă cu puţină apă sărată, până când sunt al dente – maxim 7 minute. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie, apoi adăugați legumele şi prăjiți-le scurt. Adăugați untul, sarea şi continuați să mai le mai prăjiți câteva minute. Treceți sosul printr-o sită, aranjați carnea şi legumele pe o farfurie, adăugați sosul şi serviți cu hrean proaspăt.
Poftă bună!
Rețeta o puteți urmări și pe YouTube, pe Fabi’s Kitchen. Dacă doriți, puteți să vă abonați GRATUIT!!!

Cititorii care vor să îi adreseze întrebări lui Seifried Alin Fabian, o pot face la următoarea adresă de email: alinfabian62@gmail.com.
Fabian este gorjeanul original din Peștișani care promovează România prin video-urile făcute în natură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here