VIDEO: Rețeta săptămânii – Bucătăria lui Fabi: ,,Crêpe Suzette” – Clătite franțuzești flambate cu coniac

1687

Lista de cumpărături pentru 4 persoane:
* 250 ml lapte;
* 100 g făină;
* 30 g unt;
* 2 ouă.
Ingrediente pentru sosul flambat:
* 100 g zahăr;
* 40 g unt;
* 50 ml suc de portocale;
* 20 ml lichior de portocale;
* 30 ml coniac;
* 1 Lime;
* 1 Portocală.
Mod de preparare:
Topim untul într-o tigaie – eu folosesc unt lichid în aluatul clătitelor.
Amestecăm ouăle cu sare, adăugăm, treptat, făina. Când aceasta s-a incorporat, adăugăm laptele, puțin câte puțin, și amestecăm totul bine, apoi adăugăm untul lichid și amestecăm bine. Încingem o tigaie, apoi adăugăm din aluatul de clătite și acoperim suprafața acesteia.
La clătite este foarte importantă tigaia, care trebuie să fie de calitate, pentru că, prin adăugarea untului lichid în compoziția clătitelor, nu mai avem nevoie să adăugăm ulei. Prăjim clătitele pe ambele părți și le dăm deoparte.
Pentru sosul flambat:
Începem prin a decupa coaja de la portocale pe care o tăiem în fâșii. Filetăm portocalele, înseamnând că nu trebuie să mai conțină membrane. Caramelizăm zahărul și, apoi, adăugăm untul. Cu o lingură din lemn amestecăm până când se formează o spumă.
Cu zeama de la Lime si sucul de portocale, stingem sosul și îl lăsăm puțin la gătit. Împachetăm clătitele apoi le adăugăm în sos, adăugăm lichiorul de portocale, coniacul și flambăm imediat. Peste clătite și sosul flambat, adăugăm portocalele, coaja de portocală pe care ulterior am tăiat-o în fâșii și gătim totul pentru câteva minute. Servim clătitele împreună cu sosul. O combinație delicioasă, un desert original franțuzesc!
Poftă bună !!!
Puteți urmări rețeta și pe YouTube, pe Cooking Adventures in The Nature:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here