VIDEO: Raimond Căldăraru, inculpat pentru crima de la Baia de Fier, adus de la Penitenciarul Craiova la Tribunalul Gorj!

14625

Raimond Călin Căldăraru, tânărul de 21 de ani de la Bengești Ciocadia, aflat în stare de arest preventiv în Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova, va fi prezent în această dimineață în fața instanței de judecată. Practic, marți, instanța Tribunalului Gorj se va pronunța pe măsurile preventive, mai exact pe rechizitoriu. Membrii familiei lui Raimond Căldăraru spun că rechizitoriul este făcut în grabă și ar număra doar șase pagini, prin acesta tânărul fiind trimis în judecată pentru omor calificat, mai exact pentru omorârea tinerei Denisa, de 18 ani, de la Baia de Fier. Familia inculpatului a accentuat existența unei crime din gelozie, Raimond Căldăraru plecând spre Baia de Fier pentru a o vedea pe fosta iubita cu un alt băiat.

În această dimineață, de la ora 9.00, pe Secția Penală a Tribunalul Gorj se va judeca dosarul Nr.3448/95/2021/a1.2. Mai exact, instanța de fond se va pronunța pe măsurile preventive, adică pe rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Avocatul lui Raimond Căldăraru nu a fost mulțumit de rechizitoriu, iar familia a precizat că nu s-au audiat toți cei implicați și că rechizitoriul ar avea lacune. Se va vedea însă marți care va fi opinia instanței legat de acest caz.

Ce spun procurorii!
,,Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reţinerea preventivă a suspectului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 Cod penal şi lipsire de libertate în mod ilegal, prevăzută şi pedepsită de art. 205 alin. 1 şi 3 lit. a) Cod penal, pentru 24 de ore, începând cu data de 15.07.2021, orele 12:00. Cu privire la acesta s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, reţinându-se că în noaptea de 14/15.07.2021, în jurul orelor 00.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima Martin Denisa, de sex feminin, în vârstă de 19 ani, cu care avusese în trecut o relaţie amoroasă, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, a procedat la urmărirea, cu autoturismul marca BMW, pe raza localităţilor Polovragi şi Baia de Fier, a autoturismului marca BMW în care se aflau victima şi un martor, încercând să determine oprirea acestuia în trafic prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase.
În jurul orelor 00.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia. Imediat după aplicarea loviturilor, dar înainte de a interveni decesul victimei, suspectul a transportat-o pe aceasta în interiorul autoturismului său, lipsind-o în mod ilegal de libertate, după care a demarat cu viteză şi a transportat-o până în municipiul Târgu-Jiu, pe strada România Muncitoare, la locuinţa unei alte persoane.Prin apelul la numărul de urgenţă 112, efectuat la data de 15.07.2021, orele 00.23, o persoană (martor) a sesizat faptul că, în comuna Baia de Fier, sat Cernădia, jud. Gorj , are loc un conflict, precizând faptul că un bărbat a coborât dintr-un autoturism marca BMW de culoare gri, fiind înarmat cu un cuţit, şi se îndreaptă amenințător spre o femeie.
Ulterior, la orele 00.26, aceeași persoană a revenit cu un alt apel la nr. de urgenţă 112, precizând faptul că respectiva femeia fusese înjunghiată.
Prin apelul efectuat la aceeaşi dată, orele 00.30, la numărul de urgenţă 112, altă persoană a sesizat aceleaşi aspecte, menţionând că a încercat să urmărească autoturismul agresorului înarmat. Urmare a apelurilor la nr. de urgenţă 112, un echipaj de poliţie din cadrul I.P.J. Gorj – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, Biroul de Ordine Publică, a intervenit la locuinţa respectivă, din municipiul Târgu-Jiu, victima fiind găsită în interiorul autoturismului parcat în curtea locuinţei, pe bancheta din spate.
Cercetările continuă, pentru stabilirea adevărului pe bază de probe, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni. Facem însă precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, reţinerea preventivă a acesteia sau punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, dar aceste acţiuni ale procurorului nu sunt în măsură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate” a transmis Pachetul Județean.
A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here