VIDEO: Primăria Bărbătești, mână în mână cu OMV! Dale de beton de la stația de compresoare, îngropate de UAT pe malul Gilortului

8509

OMV a desființat, cu ani în urmă, stația de compresoare din Bărbătești. Obligată de lege să readucă terenul ocupat la stadiul inițial, OMV trebuia să mute, contra cost, dalele de beton și deșeurile din construcții la o firma specializată în colectarea acestui tip de materialele. OMV Petrom nu face asta și lasă aceste deșeuri în grija Primăriei Bărbătești care îngroapă zeci de tractare cu astfel de deșeuri pe malul Gilortului, motivând că ar consolida zona, deși UAT-ul nu are voie să intervină astfel. Ilegalitatea s-a petrecut anul trecut, în octombrie, iar Apele Romane au primit o reclamație în acest sens, obligând primăria să dezgroape deșeurile din beton și să le depoziteze în condițiile prevăzute de lege.

Primăria condusă de Adrian Mangu a prejudiciat instituția în încercarea de a oferi o mână de ajutor firmei private OMV Petrom, o prietenie care costă însă UAT-ul.
O decid chiar reprezentanții Apelor Române care au constatat că primăria a comis o ilegalitate în a prelua și depozita aceste deșeuri de la OMV pe care le-a îngropat pe malul Gilortului, motivând o așa-zisă consolidare.
Deșeuri nu au fost îngropate într-un singur loc ci au fost înșirate în localitățile Socu, Petrești și Musculești, cetățenii fiind afectați, terenurile lor private fiind ocupate abuziv.
Pe lângă faptul că localnicii s-au trezit cu deșeuri pe terenurile lor dar și pe domeniul public, aceștia au fost afectați și în legătură cu drumul agricol pe care îl foloseau pe malul raului Gilort.
Oamenii din Socu sunt obligați să ocolească cinci sau șase kilometri, pentru a ajunge la terenurile agricole pe care le dețin pe malul celălalt al Gilortului.

Măsuri luate de Apele Române
Cert este că Apele Române au decis că Primăria Bărbătești, pe cheltuiala proprie, să dezgroape deșeurile și să le ducă într-un spațiu specializat.
Primarul a ridicat deșeurile din Socu dar nu le-a dus la o firmă specializată, deoarece ar fi trebuit să plătească și nu are bani prevăzuți pentru așa ceva.
Adrian Mangu a umplut comuna cu deșeuri, dar acest lucru pare că nu este văzut de Garda de Mediu, Poliția Bărbătești care nu a văzut tractatele pline cu deșeuri dar și APM Gorj.
A.STOICA

2 COMENTARII

  1. Primari puși pe căpătuială indivizi lipsiți de demnitate și onoare. Societatea trebuie să se curețe de asemenea specimene și să dea cu ei de pământ odată la 4 ani. Între timp și justiția trebuie să-și facă datoria.

  2. Ar trebui sa va intrebati de ce afost desfintata aceasta statie? Întrucât se obtineau gaz lichefiat din tratarea gazelor prin separatie dar idioti ce au vindut petromul nici in cur nu ia durut, cemparam gaz lichefiat sa umplem buteluile pe aculo unde se mai folosesc. Ceausescu sa zbatut sa avem de toate iar nenorociti au vindut tot să-și faca averi pentru 5 generatii. Asta este ne meritam soarta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here