Video: Prăpăd la Sâmbotin! Arbori smulși din rădăcini de pe un versant de lângă sat

3804

Polițiștii din Bumbești-Jiu cercetează un furt de lemne din Sâmbotin, comuna Schela, la reclamația unui cetățean.

Omul a sesizat anchetatorii, vineri dimineață, că numeroși arbori au fost smulși din rădăcini de pe versantul de lângă sat, vinovați fiind lucrătorii unei firme private care ar fi beneficiat de sprijinul unui lucrător al Ocolului Runcu. Documentele deținute de firma precizau „exploatare pe picior”, în timp firma a smuls arborii din rădăcini. Este vorba despre arbori de esență salcâm, fag și arin.

,, Acesta este imaginea dezolantă facuta acum trei zile de hotii de lemne ajutați de un pădurar din ocolul Runcu. Jaful este cercetat de Poliția Bumbesti-Jiu pe care am sesizat-o. Polițiștii, doi la număr, au venit vineri la mine la poartă. Polițiștii nu s-au dus la fața locului deși lemnele erau acolo. Au venit însă a doua zi, seară, când firma luaseră lemnele”, a spus cetățeanul reclamant.

,,Hoți aveau un stil de nu am mai văzut. Jumuleau arborii din picioare apoi împreună cu functionari Ocolului silvic Runcu făceau acte de distrugere ale naturii, apoi îi marcau si exploata. Îi trăgeau cu lanțurile din rădăcini. Zeci de arbori au fost smulși astfel. M-a șocat nepăsarea Poliției care a venit vineri în trecere iar abia sâmbătă spre seară au veanit la așa-zise cercetări. Șeful Poliției Schela mi-a spus că „lucrarea e în lucru” „, a mai precizat cetățeanul așteptând tragerea la răspundere a celor vinovați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here