VIDEO: Percheziții: Sabia folosită în barul din Peșteana, găsită de mascați în HAZNA

8617

Sabia folosită duminică dimineață de tânărul Virgil Romanescu, în barul din Peșteana, a fost găsită de polițiști în haznaua locuinței acestuia. De altfel, tânărul din Bâlteni a fost reținut pentru 24 de ore, după audierile de la finalul săptămânii trecute, de la locuința familiei sale. Casa a fost percheziționată de polițiști și mascați, deși tatăl lui Virgil Romanescu le-a spus anchetatorilor că arma a fost aruncată în haznaua din curtea casei. Familia le reproșează anchetatorilor că le-a răscolit totuși locuința în căutarea armei, agitând o persoană bolnavă, în vârstă de peste 80 de ani, pentru care s-a chemat ambulanța. Pentru a scoate arma din wc, mascații au folosit o vidanjă.

Virgil Romanescu, de 21 de ani, a fost reținut duminică, pentru 24 de ore, după ce la domiciliul familiei sale s-a dispus o percheziție. Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere, tulburea liniștii și ordinii publice și portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase. Asta, pentru că a agresat trei tineri, într-un local public din Bâlteni, iar cu o sabie a creat mai multe pagube materiale. Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Mascații la Peșteana!
În timp ce tânărul era audiat la Poliția Rovinari, mascații, alături de polițiștii din Bâlteni, au efectuat o percheziție domiciliată la locuința familiei lui Virgil Romanescu. Deși familia a fost cooperantă, casa a fost răscolită pentru că se căuta sabia pe care a utilizat-o Virgil Romanescu în dimineața de duminică, în localul rudei sale din Bâlteni. Deși tatăl vitreg al celui învinuit a spus că sabia este în hazna, mascații tot au percheziționat locuința, în casă aflându-se un bătrân suferind de demență care s-a agitat, familia chemând o ambulanță.
Mama tânărului s-a revoltat când șeful Poliției Bâlteni a încercat să scoată de pe proprietate două minore, rude ale familiei a cărei locuința era supusă percheziției domiciliare, femeia acuzând polițistul șef din Bâlteni de abuz.

Tatăl vitreg al tânărul a explicat că după ce s-a adus o vidanjă și grădina locuinței a fost distrusă, în hazna a fost găsită sabia în cauză. Omul a menționat că, în opinia sa, casa nu mai trebuia percheziționată daca el a indicat clar unde se afla sabia respectivă.
,,Au făcut abuz. Eu le-am spus clar unde este sabia dar ei tot au întors toată casa. Au ridicat paturile, saltelele și l-au speriat pe cel bătrân, suferind de demență. Au scos și doua nepoate minore din curte, pe motiv că se fac percheziții, iarăși un gest nepotrivit, curtea fiind încăpătoare pentru toată lumea prezentă. Mi-au distrus și gradina, cu ce au scos din hazna. Dar așa fac anchetatorii, distrug ca să pice bine”, a menționată tatăl vitreg al tânărului ajuns după gratii. Și acesta a menționat că Virgil Romanescu a făcut scandal în barul rudei sale, considerând că incidentul a fost unul ,,de familie”.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here