Video: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a pierdut pădurea tăiată din Rânca!

1840

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor nu a reușit să ofere un răspuns concret unui cetățean al municipiului Târgu-Jiu, care a sesizat că o pădure din stațiunea montană Rânca a dispărut, în luna mai, sub topor. De altfel, ziarul Gorjeanul a făcut public un filmuleț postat de PER Gorj, partid care sesiza, luna trecută, că mai mulți arbori au fost tăiați brusc, în stare de urgență, din stațiunea ocolită de turiști. Ministerul a cerut răgaz pentru un răspuns, dând vina pe COVID că nu a găsit pădurea reclamată de la Rânca.

PER Gorj le-a arătat, pe 8 mai, autorităților județene, cum se taie pădurea în stare de urgență din stațiunea montană Rânca.,,Domnilor Guvernanți, dacă nu sunteți în stare să plantați, măcar nu mai tăiați!!! An de an Compania Națională de Drumuri cheltuie sume imense pentru deszăpezirea drumului, o perdea forestieră nu ați fost în stare să plantați, dar de ce o tăiați și pe cea existentă?? PER Gorj solicită prefectului să trimită corpul de control la Romsilva și să informeze cetățenii județului Gorj de ce se taie această pădure tânără!!”, a transmis, luna trecută, conducerea PER Gorj.
Postarea a devenit virală pe internet după ce vorbele liderului PER au fost însoțite de un filmuleț relevant. Un cetățean a cerut explicații Ministerului Mediului pentru pădurea dată dispărută de Gorjeanul, dar, din păcate, nici ministerul nu a găsit pădurea, nici la 20 de zile de la petiție, motiv pentru care instituția a cerut un nou răgaz. Pădurea reclamată a dispărut însă de mai bine de o lună și sunt șanse infime ca ministerul să găsească urmele acesteia, darămite explicații pentru tăierea ei. Pe perioada stării de urgență, din toate colțurile țării au fost transmise public semnale că aurul verde dispare sub topoare, în timp ce românii stăteau închiși în case. Guvernanții au cerut măsuri, dar nu se cunosc nici în prezent cine sunt cei care au încălcat legea în acea perioadă.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here