VIDEO: Liceul din Stoina, într-o stare deplorabilă! Clădirea în paragină, terenul de sport o ruină

2131

Liceul Tehnologic Stoina, la care învață în jur de 100 de elevi, se află într-o stare avansată de degradare, nepăsarea conducerii școlii fiind evidentă. Unul dintre pereții exteriori ai clădirii este distrus, toaletele exterioare sunt sparte, iar terenul de sport are gardul spart, porțile ruginite, iar ceea ce ar fi trebuit să reprezinte un mobilier sportiv este doar o ruină. Șocant este că, directorul școlii, Ionela Maria Udrea, nu pare deloc interesată de starea deplorabilă a școlii, purtând meciuri doar cu o parte din personalul unității de învățământ, mai puțin cu autoritățile locale care nu au fost solicitate să o sprijine. Noul primar al comunei, Anghel Laurențiu, este însă dispus să schimbe imaginea școlii, imediat după depunerea jurământului în noua funcție și după clarificarea situației majorității în Consiliul Local Stoina.

Ionela Maria Udrea, profesor la învățământul primar, conduce liceul din Stoina de mai mulți ani, perioadă în care la capitolul investiții ori reparații a unității educaționale nu s-a făcut nimic.
Acest lucru este ușor demonstrabil dacă vedem starea avansată de degradare în care se află școla, o unitate de învățământ care nu are un gard complet, o împrejmuire adecvată timpurilor, un teren de sport pretabil pentru un liceu ori grupuri sanitare care să satisfacă cerințele elevilor rămași să studieze în mediul rural.


Școala a fost, în schimb, un teren de război, Corpul de Control al fostului ministru al Educației ajungând la această școală în urma mai multor sesizări legate de managementul defectuos.
În ciuda unui raport de control defavorabil directorului școlii, Udrea a rămas pe funcție pentru simplul considerent că până în decembrie are concurs pe post.
Noul primar al localității recunoaște starea de fapt și promite implicare rapidă, dar în lipsa unui interes al factorilor decizionali din Educația gorjeană, mare lucru nu se poate face.
Așteptăm cu interes ca inspectorul școlar de zonă să se deplaseze la fața locului să verifice aspectele semnalate, alături de o echipă a Inspectoratului Școlar Gorj, deoarece cele semnalate de Gorjeanul sunt minore în comparație cu tensiunile și abuzurile din școală, asupra cărora publicația va reveni în zilele următoare.
De altfel, așteptăm un punct de vedere oficial al IȘJ Gorj legat de un alt abuz din școală, publicația solicitând deja asta instituției.
Subliniem că, directoarea școlii este, mai nou, consilier local, iar în secțiile de votare din Stoina au fost introduși subalterni de-ai acesteia, spun localnicii.Mai mult, în noul Consiliu de Administrație al liceului au fost propuse aceleași persoane care trebuiau sancționate la decizia Corpului de Control al fostului ministru al Educației.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here