VIDEO: Interlopul Stăncioi, din nou fugar după ce l-a împușcat pe partenerul fostei sale soții! Considerat periculos – Căutat cu elicopterul, dronele și câinii de urmă

4298

Petre Stăncioi, interlopul care la începutul anilor 2000 incendia casele și mașinile polițiștilor din Târgu-Jiu pentru a-i convinge să nu îl mai ancheteze, are din nou probleme grave cu legea.

De data aceasta a reușit să își pună în cap toată Poliția Română, după ce, în noaptea de vineri spre sâmbătă, l-a împușcat pe soțul fostei sale soții. Totul s-a întâmplat la scurt timp după ce Stăncioi a primit o condamnare de 2 ani cu executare tocmai pentru că o șantaja și o amenința pe fosta sa soție pentru un teren cu care femeia a rămas în urma divorțului. Terenul este în Târgu-Jiu, în trecut Stăncioi a avut aici o benzinărie, iar acum spera să se apuce iar de afaceri, doar că a pierdut pământul și de aici …supărarea. Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv la executarea pedepsei dispuse în luna mai de instanța de la Târgu-Jiu, în acest dosar individul fiind reținut 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar.
Măsura controlului judiciar a fost și ea ridicată în luna mai, după ce fosta soție a declarat că nu se teme pentru siguranța sa. „În privința măsurii preventive a controlului judiciar dispusă față de inculpat instanța constată că nu se mai impune întrucât la termenul din data de 12.04.2023 inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, persoana vătămată a declarat nemijlocit în fața instanței că nu îi este frică de inculpat decât dacă acesta ar pătrunde în domiciliul ei, nu s-a constituit parte civilă, iar în cursul urmăririi penale a declarat constant că deși amenințările inculpatul au început în cursul anului 2020 acesta nu a pus în practică acele amenințări, astfel că nici nu a mai fost stabilit termen pentru verificarea acestei măsuri preventive”, se arată în motivarea Judecătoriei Târgu-Jiu.
Doar că acum Stăncioi a avut din nou ocazia să își îmbunătățească cazierul. Vineri, la ora 16.00, când a fost emis mandat pe numele său pentru executarea pedepsei acesta nu a mai fost găsit acasă, nefiind pentru prima dată când fuge de oamenii legii. A mai făcut-o de câteva ori și a fost prins chiar și după 3 săptămâni, ajungând în cele din urmă în spatele gratiilor. Acum a fugit de acasă, s-a dus la o rudă de la care ar fi luat câteva mii de euro, iar apoi și-a luat pistolul cumpărat recent și a mers la Rugi, acolo unde locuiește fosta sa soție. Femeia și-a refăcut viața cu un localnic, Cosmin Sichitiu încercând să îl oprească pe Stăncioi din a comite o nesăbuință.

Victima, patru gloanțe în picior
Nu a reușit decât să încaseze 4 gloanțe în picior și să îl facă pe Stăncioi din nou fugar. „Eu am auzit un zgomot ca de la artificii, a fost de vreo 3 sau 4 ori, și de fiecare dată se auzea câte un „au”, dar nu m-am gândit că e cineva împușcat. Apoi, mai târziu, un vecin m-a sunat și mi-a spus că e poliția pe stradă la mine la poartă și că cineva l-ar fi împușcat pe Cosmin”, a spus un localnic. După producerea evenimentului polițiștii au organizat filtre în trafic în speranța că îl vor prinde pe fugar, iar sâmbătă spre prânz au fost nevoiți să facă public evenimentul, după ce jurnaliștii au început să se intereseze de caz.

Poliția a comunicat forțată de împrejurări
Cu filtre rutiere în tot județul, inclusiv în bâlciul de la Polovragi, IPJ Gorj a găsit firesc să nu comunice nimic despre cele întâmplate. Lucrurile s-au schimbat de voie de nevoie în momentul în care un elicopter și o dronă au început să survoleze împrejurimile Târgu Jiului, polițiștii căutându-l și cu câini de urmă, în timp ce oamenii se întrebau ,,ce se întâmplă?”.

Individ periculos
În acel moment IPJ Gorj a confirmat că este vorba despre suplimentarea numărului de efective și a modalităților de căutare a lui Stăncioi, pentru prinderea lui fiind aduși agenți speciali inclusiv din București, nu doar din județele învecinate. Oamenii au fost sfătuiți oficial să nu se apropie de Stăncioi și să anunțe la 112 dacă îl văd, individul fiind considerat periculos, mai ales că este înarmat, deși la cazierul său bogat nu avea voie să dețină armă. Unul dintre localnicii din Rugi a sunat la 112 și mai avea un pic și se jura pe orice în fața polițiștilor că l-a văzut pe Stăncioi prin sat, deși mascații nu au reușit să îi ia urma. „A trecut pe lângă mine. E un tip cu părul alb, l-am salutat și nu mi-a răspuns. Nu m-a băgat în seamă și pentru că știam că mă oprise poliția înainte și mă întrebase dacă l-am văzut am sunat la 112. Eu cred că el a fost, că nu fac glume cu așa ceva”, a spus bărbatul.

Sâmbătă seara, o cameră de supraveghere l-a surprins la Frătești în timp ce mergea agale prin sat. Stăncioi părea obosit și tras la față, după cum spun localnicii care au sunat la 112 pentru a anunța prezența lui, fără însă ca acesta să ajungă să fie prins. Agenții din teren au verificat toate informațiile în speranța că vor da de urma fugarului, o poză a lui fiind publicată inclusiv pe pagina Poliției Române la persoanele date în urmărire generală.

Petre Stăncioi este un individ periculos, el având la activ mai multe condamnări definitive pronunțate de instanțele de judecată la adresa sa. Pedepsele primite variază între 2 și 5 ani, cu executare, cea de 5 ani fiind dată în 2018 pentru furturile de bijuterii pe care interlopul le-a comis alături de alți complici în perioada sărbătorilor de iarnă din 2015.
Atunci el a filat vilele unor avocați și oameni de afaceri și a acționat organizat, fiind prins în cele din urmă de polițiști. Ulterior a fost plasat în arest la domiciliu, de unde a „evadat”, fiind căutat ca și acum de către polițiști pentru a fi prins. A fost găsit și încătușat după vreo 3 săptămâni, iar apoi a executat o parte din pedeapsa primită, acum fiind din nou în situația de a ajunge în spatele gratiilor.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. A fost bine unchiule, dar cred c-ai intrat pe teritoriul madamei Anamaria, ca dansa e cu gabori, jandarmi si alte chestii grele. Stii, cand isi ia fata aia de competenta la tele, sa lesini, nu altceva. Vezi sa nu te amendeze, la cat e de orgolioasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here