VIDEO: Incident cu poliția la Moi! Reclamat, împins de polițist, după ce l-a pus să dea declarație pe portbagajul autospecialei

12120

Un cetățean din Moi, în vârstă de 61 de ani, a fost vizitat duminică de două echipaje de poliție pentru a da declarații la reclamația absurdă a vecinului. Șocant este că cetățeanului, fără a se înțelege urgența, i s-a luat declarație pe portbagajul autospecialei de poliție, la dictare. Când omul nu a vrut să scrie ce i s-a dictat, spune acesta, a fost împins de un polițist din Rovinari, foarte nemulțumit că omul nu a făcut ce i-a cerut el. Acest lucru este surprins într-o filmare video, făcută cu telefonul mobil, de soția bărbatului. Abia după incident, cetățeanul a fost invitat la poliție să dea declarație într-un cadru corect și conform legii.

Familia Idita din Moi, comuna Bâlteni, s-a trezit duminică cu două autospeciale de poliție la poartă, după ora 15.00, polițiștii din Rovinari spunând că au venit, în zi de weekend, la reclamația vecinului. Practic, Marcel Idita a fost reclamat de vecinul, Bogdan Bărboi, că ar deține un câine pe proprietate care ar fi agresiv și nu are acte pentru patruped. Nu este pentru prima dată când familia Bărboi face reclamații la adresa celor care locuiesc vizavi de proprietatea lor. Conflictul între vecini este vechi de cinci ani de zile.

I s-a cerut să scrie că are un câine de rasă periculos!
Ieșit la poartă, reclamantul a fost pus să dea o declarația, pe portbagajul autospecialei de poliție. Polițiștii i-ar fi spus reclamatului să scrie la dictare declarație, lucru neacceptat de către respectivul, motiv pentru care bărbatul de 61 de ani a apucat să scrie ceva în declarație.
La un moment dat, unul dintre polițiști îl împinge pe reclamat și nu îl mai lasă să își termine declarație, lucru surprins într-o filmare video de soția respectivului. De altfel, femeia îl întreabă pe polițist de ce a ridicat tonul la soțul său și de ce este supărat pentru cele scrise de om.

De altfel, și reclamatul îi întrebă pe polițist de ce vine să îi ia declarație la poartă, duminică, cu două autospeciale, când pot să-l citeze iar el să se prezinte la post.

Declarație dată la Poliția Bâlteni!
Cetățeanul spune că a fost invitat verbal apoi, la postul de poliție din Bâlteni, după incident, a dat declarație dar tot nu a primit citație. Marcel Idita spune că a explicat polițiștilor, în scris, la o oră după ce aceștia au venit la domiciliul sau, că are un câine avizat sanitar, cu documente valabile, care nu iasă din curte și nu e rău. Acesta a explicat și că vecinii, care au copii, lasă minorii să intre în curtea sa, să se joace cu nepoata respectivului, în prezența câinelui care este lăsat liber. În ciuda acestui lucru nu a fost astfel niciun incident cu acest patruped.
Marcel Idita condamnă însă comportamentul agresiv al polițistului de la Rovinari la adresa sa și îi cere superiorului acestuia să ia masuri cu agentul în cauză.
A.STOICA

3 COMENTARII

  1. Modul in care se prezinta ,,militienii,, cu 2 masini si tipete si zurgalai in orice tara din UE ramineau someri ! Felicitari cetateanului care a dovedit ca este in masura sa si pastreze calmul si si cunoaste drepturile . Acesti ,,cowboy,, nu vor reusi sa si revizuiasca metoda niciodata ! Stau si ma intreb , si consider indreptatit acest lucru , cine si cum sint ,,scoliti,, psychologii,psychiatrii care se ocupa si de ,,educatia,, acestora ? Vorbim de ,,gloata,, care ajuta,ocroteste si apara cetatenii ! Sincer,scuze,ce pretentii sa avem daca ,,sus,, maresc salariile si pensile speciale ,, cu 20 % si bursele elevilor,studentilor nu se pot plati !!!

  2. Cine i-a angajat pe măscăricii ăștia în Politie? Ayia nu au nici o treba cu fisa postului, atribuțiile de serviciu, ce sa mai vorbim de lege. Pentru cine plătim noi taxe și impozite? La politia Gorj sunt mari probleme. Se citează omul la postul de politie în urma reclamației făcute. Se audiază si in functie probele găsite se iau masurile care se impun. Mai vad pe net un caz când un politist lovește un cetățean în propria lui casa. Un fapt foarte grav. Nu are ce cauta la ușa lui fără mandat. Ăștia nu sunt polițiști, sunt scursuri umane, ce trebuie lase meseria asta pentru cei școliți și sănătoși la cap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here