VIDEO: Incendiu de pădure, stins fără pompieri la Stoina! Primarul și angajații primăriei s-au luptat cu flăcările

831

Un incendiu de pădure a izbucnit, luni după amiază, pe raza localității Slăvuță din comună Crușeț. Acolo au fost chemați pompierii, trei autospeciale au ajuns la fața locului, au stins focul care amenința localitate, dar se pare că nu au urmărit și extinderea flăcărilor spre comuna Stoina.
Cel puțin asta susține primarul Anghel Laurențiu care, la ora 20.55, a fost anunțat de incendiu de către polițistul din localitate. Edilul a intervenit în satele Mielușei și Ulmet, unde ardea pădurea, cerând sprijinul angajaților primăriei. Practic s-a intervenit cu cinci persoane, focul fiind stins după circa patru ore. La miezul nopții, persoana care se ocupă de voluntariatul pentru stingerea incendiilor la primărie a solicitat ajutor la ISU Hurezani, fără sa apeleze la 112, ci printr-un apel privat. Cert este că nimeni de la ISU Hurezani nu a venit să stingă incendiul.
Ajutați cu lopeți speciale, cele cinci persoane au stins flăcările, fără să fie necesar să se apeleze la sprijinul cetățenilor.


La finalul acțiunii, primarul de Stoina a făcut publice cele întâmplate, menționând că stingerea incendiului nu s-a bucurat de sprijinul pompierilor. Edilul spune că a făcut acest demers nu din intenția de a discredita ISU Gorj ori salariații acestei instituții, ci mai mult pentru a arăta cetățenilor că s-a acționat eficient de către salariații primăriei, pericolul unui incendiu cu o extindere mare fiind eliminat.
În ciuda acestui lucru, ISU Gorj a reacționat negativ, spre surprinderea edilul local care doar a vrut să sublinieze că are în subordine un personal pregătit să facă față cu succes și la astfel de situații de urgență.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here