Video: În ,,patria berzelor” de la Câlnic, niște tineri au creat cuiburi pentru aceste zburătoare!

630

Zeci de berze vin de mai bine de cinci ani pe o stradă din Câlnic Deal, unde își fac cuiburi și își cresc puii, protejate și respectate fiind de localnici. Zburătoarele nu s-au dezmințit nici în această lună, când și-au făcut apariția în sat, începând să-și confecționeze noi cuiburi. Cum unul vechi, peste iarnă, s-a distrus, o tânără a decis să le vină berzelor în ajutor. Denisa Negomireanu a cerut, inițial, ajutor primăriei, apoi Protecției Animalelor și în final lui Daniel Marius Păpăzan, localnic al satului, după ce a văzut că organismele vizate nu s-au implicat în ajutorarea berzelor.

,,Am decis, alături de tatăl tinerei și de un alt localnic să confecționăm două cuiburi metalice pe care le-am și montat pe doi stâlpi de iluminat din sat, după ce, în prealabil a apelat la operatorul regional de electricitate.

Am primit permisiunea deținătorului stâlpilor să montăm pe acestea cuiburile, primind și ajutor de la o firmă de specialitate deținută de operator.

Am montat, marți, cuiburile, iar păsările s-au și așezat, spre bucuria noastră, în acestea”, a declarat Daniel Marius Păpăzan.
Tânăra a fost, de asemenea, foarte încântată, deoarece a văzut efortul berzei de a-și confecționa un cuib pe stâlpul aflat lângă locuința sa, cel vechi fiind avariat.
Localnicii din Câlnic Deal au salvat astfel două familii de berze.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here