VIDEO: Gorj: Din ce în ce mai multe probleme la rețelele de furnizare a apei în mai multe localități

764

Mii de gorjeni se confruntă în această perioadă fie cu presiune scăzută, fie cu lipsa totală a apei la robinete, pe perioade limitate de timp. Reprezentanții operatorului apă-canal Aparegio Gorj au trimis în aceste zile mai multe informări privind întreruperile furnizării alimentării cu apă ca urmare a unor avarii apărute la rețea.

Runcu, Târgu-Jiu, Peștișani, Lelești, Bumbești-Jiu… Sunt doar câteva dintre localitățile care în ultimele săptămâni s-au confruntat cu probleme în ceea ce privește alimentarea cu apă potabilă.

Fie că vorbim despre lucrări de întreținere ori avarii la anumite conducte, Aparegio Gorj a lăsat mii de gorjeni fără apă la robinete. O astfel de avarie a fost întâlnită chiar ieri în municipiul Târgu-Jiu, afectat fiind cartierul Dacia. De asemenea, tot la Târgu-Jiu, locuitorii din cartierul Bicaz nu vor avea apă mâine noapte, timp de câteva ore, deoarece echipele Aparegio vor interveni pentru repararea unei vane defecte ce alimentează zona respectivă.
Totodată, probleme au fost ieri și în satele Bîlta, Bîltișoara și Valea Mare din comuna Runcu, unde pentru o perioadă de câteva ore, apa nu a curs la robinetele sătenilor ca urmare a lucrărilor de spălare şi igienizare a rezervorului de înmagazinare din incinta STAP Bîlta. De altfel, și în cursul zilei de marți, probleme similare au fost și la Brădiceni, comuna Peștișani, unde s-a produs o avarie la rețeaua de distribuție DN 110. Alte câteva sate din Lelești s-au confruntat săptămâna trecută cu întreruperi ale alimentării cu apă, ulterior reluării furnizării, apa curând la robinetele oamenilor ore bune cu o culoare maro, total improprie consumului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here