VIDEO: Drumuri impracticabile la unitățile miniere ale CEO! Minerii ajung pe jos la utilaje după ce parcurg kilometri

2893

* Mașini de pompieri, aduse din străinătate, pentru transport persoane și marfă
* Se încasează aceeași sumă ca un remorcher care își face datoria
*Minerii vorbesc despre un prejudiciu și cer organelor de control să se sesizeze

De la Cariera Tismana 2 la Cariera Tismana 1, zilnic, mai mulți salariați ai CEO fac rute, pe jos, în cizme sau bocanci, deoarece drumurile sunt impracticabile iar mașinile care ar trebui să facă aceste rute sunt unele care sunt pretabile doar pentru autostrăzi. Situația de la Tismana se regăsește și la Cariera Lupoaia, unde s-a făcut referat pentru ca astfel de mașini, plătite generos de companie, să nu mai stea trase pe dreapta, în timp ce lucrătorii ajung la utilaje pe jos sau cu mașini de armată. La Cariera Jilț Sud problemele sunt similare, acolo se găsesc, de asemenea, mașini de pompieri aduse din străinătate pentru transport persoane și marfă, care nu pot intra acum pe drumurile impracticabile din carieră. Angajații sunt revoltați, compania plătind la greu astfel de mașini, aduse cu dedicație la încasare, în compania de stat, în timp ce lucrătorii nu au cu ce ajunge la punctele de lucru.

Minerii au întrebat în sala de apel, când CEO va recupera prejudiciul de la aceste firme care nu își fac datoria la capitolul transport.

,,Mi-au cerut lucrătorii, în sala de apel, să iau măsuri în sensul de a face publice aceste nemulțumiri. Cerem juriștilor CEO să recupereze banii de la firmele care prejudiciază astfel compania. Juriștii să se ocupe mai mult de aceste aspecte, nu de oamenii care lucrează în condiții inumane.

Sunt noroaie, bălți în cariere, ajung oamenii pe jos la utilaje după ce parcurg kilometri pe jos. Asta, în timp ce mașinile bine plătite stau trase pe dreapta în curtea unității deoarece ele nu fac față drumurilor impracticabile din carieră.
S-ar face o economie foarte mare dacă firmele de casă ar avea robinetele închise. Nu vorbim doar de firmele de transport, ci și de cele de revizii care duc piesele la reparat dar le aduc înapoi doar vopsite.
Cerem companiei să-și pună juriștii să recupereze banii de la aceste firme care nu își execută contractele”, a spus Nicu Bunoaica, lider de sindicat la Lupoaia. Sindicalistul spune că în carieră este ca pe Marte, sunt gropi foarte mari, noroaie care depășesc înălțimea cizmelor, într-un cuvânt, condiții greu de imaginat pentru finalul anului 2021.
A STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here