VIDEO: Consilierul liberal Banța, la un pas să fie linșat de cărăușii DEVOTAnȚI din Turburea

3682

Liberalul Victor Banța, consilier județean al PNL Gorj, a fost la un pas, duminică, de a fie linșat de cărăușii devotați PSD, care s-au angajat să asigure transportul ,,în siguranță”, a localnicilor simpatizanți ai candidatei Dăncilă, spre secțiile de votare din comună. Asta, după ce alesul a avut curajul să-și oprească mașina personală lângă ,,stația” de taxi a partidului advers, improvizată pe un drum intens circulat, chiar în duminica scrutinului pentru turul al doilea al prezidențialelor. Banța nu numai că a oprit, ci a și filmat și fotografiat mașinile încărcate care, spune acesta, ar fi făcut curse repetate, spre secțiile de votare din localitate. În urma celor văzute, Banța s-a ales cu injurii și amenințări de la cărăușii în cauză, motiv pentru care alesul a apelat poliția și 112. În mod incredibil, reclamantul s-a ales cu un avertisment, pe motiv că nu s-a confirmat urgența apelului la 112, nicidecum pentru că faptele incriminate de acesta nu s-ar fi confirmat. De altfel, polițiștii au aplicat contravenții atât primarului Ion Bârcă, viceprimarului Marin Cojocaru, dar și cărăușilor filmați de consilier. Unul dintre cărăuși era angajat al primăriei.

În Turburea a fost organizat scrutinul pentru prezidențiale în 5 secții de votare, numărul alegătorilor crescând însă de la un tur la altul cu peste 350 de persoane. Creșterea numărului de votanți a fost favorabilă PSD, dovadă că la turul I, candidata Viorica Dăncilă a avut undeva la o mie de voturi, iar la turul al doilea 1338. La scrutinul de duminică, PSD a câștigat alegerile cu 65,87% , în timp ce PNL a obținut 34,13%.

Rromii din Poiana au avut ,,taxiuri” PSD!
Cunoscând interesul PSD de a câștiga cu orice preț alegerile, liberalul Victor Banța, responsabil de zonă, atât politic, cât și administrativ, a decis să vadă cu ochii săi dacă alegerile din comuna condusă de edilul PSD, Ion Bârcă, se vor desfășura corect.
Astfel, duminică, la ora 7.43, mai precis la 43 de minute de la deschiderea urnelor, Victor Banța oprește mașina pe DJ661 la Poiana unde, în zona locuită de cetățenii de etnie rromă, erau staționate mai multe mașini care, spune acesta, făceau curse cu localnicii spre secția de votare.
Alesul a oprit mașina la câțiva metri de locul de desfășurare a acțiunii, iar, în mod hilar, la scurt timp după staționare portiera mașinii i-a fost deschisă de un localnic care voia să ajungă cu acest mijloc de transport spre secția de votare. Tânărul ar fi fost îndrumat de oamenii lui Bârcă să urce în una dintre mașinile staționate în acea zonă pentru că acestea aveau destinația ,,secția de votare’’. Din nefericire, tânărul rrom a greșit ,,taxiul” și a spus chiar asta, fâstâcit de eroare. Consilierul Banța, deloc amuzat de situație, l-a fotografiat pe tânăr și pe toți ceilalți cărăuși, în final reușind chiar să-i filmeze cu telefonul mobil.Unul dintre cei filmați, angajat al Serviciului Public de Gospodărie Comunală Turburea, pe numele Florea Nicolici, a încercat să-l intimideze pe liberal, în intenția de a-l opri să mai filmeze ce fac ei acolo. A folosit un limbaj trivial și s-a apropiat amenințător de consilier.

Contravenții, pe bandă
În acel moment, văzând că lucrurile pot degenera, Victor Banța a apelat serviciul 112 sesizând că este ultragiat de un angajat al Primăriei Turburea. La fața locului s-au prezentat, rapid, 5 echipaje ale Secției 6 de Poliție Târgu-Cărbunești.
În urma declarației date de consilier s-au confirmat faptele menționate de acesta, drept pentru care salariatul primăriei, dar și primarul și viceprimarul, plus alți cărăuși, au primit sancțiuni contravenționale. De altfel, primarul și viceprimarul erau la nici 500 de metri de locul unde se afla Banța, aceștia fiind și ei cu mașinile în zona cartierului de rromi. Au fugit însă imediat ce au auzit că alesul este în zonă.
Primarul Bârcă și vicele au dat și ei declarații la poliție, dar și toți cei care au participat la incident. Alesul PNL a primit un avertisment, pe motiv că nu s-a confirmat urgența apelului la 112, nicidecum pentru că faptele incriminate de acesta nu s-ar fi confirmat.

Bârcă a ieșit și el la intimidare! Însoțit de vicele Stângă
După sancțiunile primite, edilul Bârcă s-a enervat și a încercat să intimideze grupul PNL ce se oprise la o cafea la un bar de pe raza comunei. A venit în fața liberalilor fluturând procesul verbal de contravenție, spune Banța. Cel din urmă a sunat la poliție denunțând gestul primarului și cerând protecție pentru persoana sa și pentru autoturismul personal.
Asta, mai ales după ce Bârcă a urmărit grupul PNL până acasă la un consilier liberal. În mașină se afla și vicepreședintele PSD Gorj, Stângă, susține Banța.Polițiștii au percutat și i-a avertizat pe cei doi, motiv pentru care Bârcă și Stângă au făcut cale întoarsă.,,Puteam să le fac plângere penală celor implicați, dar am evitat din dorința de a nu le face rău oamenilor, care au fost, cu siguranță, obligați de Bârcă să procedeze de așa manieră”, a explicat Victor Banța, la finalul scrutinului.

Polițist local, pe post de indicator!
Prezența lui Banța în Turburea nu numai că a stopat parțial cărăușia la vot, ci și activitatea ilegală a unui polițist local care se postase în fața unei secții de votare pentru a da indicații electorale alegătorilor.Nicolae Vătuiu, polițist local, stătea în fața secției de votare 314 din Școala Turburea, până când a fost reclamat la poliție. Angajatul primăriei risca o amendă usturătoare, dacă nu părăsea incinta…
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here