VIDEO: Comportamentul fiului judecătoarei Dafinescu la adresa polițiștilor: ,,Ăștia sunt handicapați mintal, în viață sunt proști!”

5426

Până la comiterea accidentului mortal din Novaci, comportamentul fiului judecătoarei Elena Dafinescu la adresa poliției din localitate era absolut sfidător, Mihai Dafinescu ignorând sau aducând injurii polițiștilor de câte ori avea ocazia. O demonstrează un filmuleț apărut în spațiul public, care îi arată reacția lui Mihai Dafinescu, în prezent inculpat în dosarul penal privind moartea femeii peste care a dat cu mașina, la vederea unui echipaj de poliție care trecea pe stradă.

Mihai Dafinescu scuipă după ce echipajul trece prin dreptul său și spune despre polițiști că sunt ,,handicapați mintal”. Aflat în stare de ebrietate evidentă, cel care a urcat apoi, luni mai târziu, la volan, omorând o femeie, aduce invective purtătorilor de uniformă, în fața prietenilor săi.
Reamintim că, în această lună, Judecătoria Craiova a dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, și a dispus punerea în libertate a lui Mihai Dafinescu. Magistrații i-au spus lui Dafinescu ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte, printre altele, obligația de a nu depăși limita teritorială a satului Cărpinişi din comuna Crasna, să nu ia legătura şi să nu comunice cu părțile din dosar, să nu participe la manifestări sportive sau culturale sau la manifestări publice, să nu conducă niciun tip de vehicul, să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme. Este pentru a doua oară când Judecătoria Craiova adoptă această soluție, după ce, luna trecută, Tribunalul Dolj a întors hotărârea.


După șapte luni de arest preventiv și alte două în arest la domiciliu, Dafinescu a obținut cea mai blândă măsură preventivă, cea a controlului judiciar, cu excepția obligațiilor pe care trebuie să le respecte, echivalentă cu libertatea. Fiul președintelui Judecătoriei Novaci, Elena Dafinescu, a fost trimis în judecată, la data de 7 ianuarie, de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, după ce, anul trecut, pe 19 august, a accidentat, mortal, o femeie de 52 de ani, din localitate. La finele lunii martie a.c., Judecătoria Craiova a constatat legalitatea sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală privindu-l pe Mihai Dafinescu, aflat în stare de arest preventiv, la acea dată, și a dispus începerea judecății cauzei, numai că decizia a fost atacată, iar contestația trebuia să fie judecată de Tribunalul Dolj pe 25 mai.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. Nu ca i-as iubi pe politisti, dar mucosul asta de bani gata, ar merita vreo 15 ani de hrana pe banii statului (puscarie) fara posibilitate de diminuare a perioadei. Asa poate se va maturiza , pentru ca pe langa tupeu , asta are serioase lipsuri de buna crestere-maturizare. Apropo , el, in totalitate, este rodul cresterii si educatiei primite in familie si al mamei in special. In prezent, el reprezinta un element puternic nociv pentru societate care in mod clar trebuie izolat si reeducat pentru ca educatia de acasa este zero.. Mama sa , mai e in justitie sau s-a retras cu o „binemeritata” pensie de 2o-4oooo de lei pe luna ca sa aiba bani de pachet pentru fiul sau. RUSINE! dar nu cred ca aceasta famile e in stare de asemenea simtiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here