VIDEO: Cîlnic, unica localitate din Gorj în care florile, tufele cu ardei iute și ceapa cresc în gropile din drum!

810

Gorjul are o comună unicat, Cîlnic, condusă de primarul liberal Dumitru Vulpe. Localitatea este chiar unică în țară, dacă stăm să ne gândim că doar pe raza acesteia, pe drumurile din trei sate, cresc legume și flori vii, plantate de localnicii, sătui de nepăsarea autorităților locale. O parte din săteni se declară scârbiți de conducătorii primăriei, care îi lasă de ani de zile să-și rupă mașinile și încălțările în arterele rutiere prăfuite și batjocorite de gropi late și demonstrează că doar mijloacele de transport improvizate mai pot circula, fără risc, pe drumurile respective. Oamenii sunt pregătiți chiar să dea în judecată autoritățile locale pentru a li se achita daunele suferite. Primarul Dumitru Vulpe cunoaște situația și promite că, în scurt timp, unul dintre drumurile pline de gropi va intra în reabilitare cu bani de la bugetul local, dar pentru restul soluții rapide nu prea există.

Primarul Vulpe este acuzat, pe șleau, că a lăsat în paragină arterele rutiere din trei sate! O spun mai mulți localnici dezamăgiți de faptul că edilul ar fi surd la rugămințile lor și nu a găsit soluții niciodată, deși are mai multe mandate la activ, să le repare drumurile din satele Pinoasa, Vîlceaua și Cîlnic Deal. Sătenii susțin că drumurile din satele lor sunt ca din Evul Mediu și deși au mașini bune, încearcă să le utilizeze mai puțin, dezamăgiți de banii aruncați periodic pe reparația acestora.


În satele îmbătrânite, tinerii puțini au decis să le arate însă obrazul celor care conduc destinele localității și au plantat în drum tufe ornamentale de flori și chiar de ardei iute, postând fotografiile și filmări cu drumurile groaznice pe rețelele de socializare.

Ceapă la groapă!
Ieri, la Cîlnic în gropile din drumurile reclamate, câțiva cetățeani plantau ceapă. O spune chiar primarul comunei Cîlnic, care consideră că cetățenii care dau dovadă de spirit civic și gospodărești ar fi doar niște pierde-vară, care din prea mult timp liber se dedau la astfel de activități.


“Au plantat.. niște oameni care nu au ce face acasă, trebuie să-și umple și ei timpul cu ceva. Iar aceste drumuri sunt prinse pe reabilitări. Unul dintre ele, cel din Cîlnic Deal, va intra în reparații săptămâna viitoare, pe buget local, iar cel de la Pinoasa a fost reabilitat în primăvara aceasta, este practicabil, nu sunt mari probleme.. Puteți să vedeți că acesta este foarte bun, pietruit, de altfel, mai multe nu putem face pentru locuitorii, vizavi de această arteră, pentru că este în zonă de expropriere, iar primăria nu poate face investiții, deoarece nu poate emite autorizație de construcție. Acest drum a fost reparat, pietruit, balastat.. Sunt trei oameni care marți au plantat ceapă, am auzit, dar sunt persoane care nu au serviciu și fac și ei ce pot. Ultimul drum este prins pe PNDL, este în procedură, urmează”, a declarat pentru Gorjeanul primarul Vulpe. Acesta a menționat că unul dintre cei care plantează flori i-ar vrea locul de primar, acesta candidând în 2016 pentru funcția ocupată de edilul Vulpe.

Promisiunile nu strică culturile din drum
Promisiunile făcute de Vulpe nu sunt crezute însă de localnicii care utilizează, în continuare, aceste artere rutiere găunoase, asta deși chiar edilul spune că a discutat cu unii cetățeni și le-a explicat că există investiții în curs care nu permit, cel puțin la Cîlnic Deal repararea, deocamdată, a drumului. Cu toate acestea, acum primarul s-a răzgândit și va băga drumul respectiv în reparații. “Primarul, ar fi bine, să nu mai împartă pachete prin comună, pentru a-și cumpăra viitoare voturi, să-și îndrepte atenția spre drumurile rușinoase din cele trei sate pe care le conduce. Gropile din aceste drumuri arată capacitatea managerială a acestui primar, care a abandonat aceste sate din neputință. Promisiunile nu i le mai credem. Vrem, în schimb, să vadă toată lumea ce drumuri avem, asta în condițiile în care plătim taxe și impozite la primărie”, a declarat unul dintre localnicii devenit, de nevoie, agricultor pe drumul public.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here