VIDEO: Cavouri, cu termen redus de valabilitate! Direcția Publică Motru construiește ilegal și prost locuri de veci

4859

Pensionarii din Motru sunt ofertați cu cavouri la prețuri de lux, de către Direcția Publică Motru. Șocant este că direcția, aflată în subordinea Consiliului Local, nu realizează aceste cavouri autorizat, deși le comercializează la prețuri cuprinse între 7800 și 9300 de lei. Mai mult, lucrările sunt de foarte proastă calitate, lucru demonstrat de un constructor, care a arătat că materialele folosite de firma de stat sunt slabe iar cavourile se sfărâmă la cea mai mică atingere.

Direcția Publica Motru își face, din septembrie, reclamă pe pagina sa de socializare în calitate de constructor cavouri. Instituția consideră astfel că își întregește bugetul societății, asta deși alte lucrări plătite din bani publici, stagnează în Motru.
Anunțul sună cam așa: ,,Societatea Direcția Publică Motru S.A., începând cu această lună, execută pentru persoanele fizice doritoare, cavouri.
Prețul este de 7898,71 lei pentru Cavouri standard 2 locuri și de 9397,08 lei pentru Cavouri standard 4 locuri, câte 2 suprapuse.
Modalitatea de plată: 3000 de lei avans, restul la finalizarea lucrărilor. Există posibilitatea achitării în 3-4 rate”.
Anunțul semnat de administratorul societății, Dan Matei, este completat cu experiența societății în astfel de lucrări, fără sa fie menționat că aceste lucrări nu sunt autorizate de către CL Motru.
,,Calitatea net superioară față de lucrările executate de firmele concurente, garanția acordată lucrării, precum și faptul că lucrările se execută în baza unui contract de prestări servicii și se emite factură” ar recomanda Direcția Publică să facă aceste cavouri, mai spune Matei.

Demisia cerută de primar!
Cosmin Morega, primarul de Motru susține că Matei ar trebui să demisioneze din funcție, după eșecul înregistrat cu aceste cavouri, care sunt prost făcute, durează mult construcția iar pentru un cavou sunt trimiși în cimitir și câte șapte salariați.
Morega nu este singurul care critică demersul DP Motru, știut fiind că lucrările sunt ilegale, o face și un alt constructor privat care menționează că aceste cavouri realizate și vândute de DP Motru vor rezista doar până în primăvara.
,,Lucrări de calitate, pe bani publici.. Luăm banii de la oameni pe lucrări proaste. Nu știu dacă le prinde primăvară pe astea. Domnu’ Calache(n.p.Dan Matei) luați-vă sculele și plecați acasă”, a transmis constructorul privat, arătând că la o simplă atingere cu mână o laterală a cavoului se sfărâmă.
În ciuda acestei reclame proaste, DP Motru continuă să realizeze cavouri chiar dacă cimitirele sunt neîngrijite în rest iar lucrările oferite direcției de către primărie, stagnează.
Poliția nu intervine deși pensionarii sunt trași în piept, lor vânzându-li-se construcții slabe calitativ la prețuri piperate.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here