Videanu face şedinţă la SNLO

295

Ministrul economiei, Adriean Videanu este aşteptat la sfârşitul acestei săptămâni să vină într-o vizită oficială pe care o va face atât la Rovinari, cât şi la Târgu Jiu. Ziua Minerului este motivul pentru care demnitarul ajunge din nou în Gorj, Videanu urmând să îşi înceapă vizita la Complexul Energetic Rovinari, unde va inaugura primul depozit de şlam dens din ţară folosit pentru depozitarea zgurii în condiţii de mediu la parametri europeni.

O primă parte din depozitul respectiv este deja în probe de câteva săptămâni, întreaga lucrare urmând să fie gata de abia în 2023, până atunci urmând ca investiţia să fie folosită „pe bucăţi”, în funcţie de necesităţi.

După ce va tăia panglica inaugurală, Videanu va merge la Târgu Jiu, unde va avea o întâlnire cu şefii şi sindicaliştii din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, societate care are o serie de probleme generate de livrările reduse de cărbune şi care aşteaptă ca la rectificarea bugetară de azi Guvernul să aloce fondurile necesare termocentralelor care au restanţe de sute de milioane de lei pentru ceea ce au consumat iarna trecută şi nu au plătit nici până acum.

Discuţiile de la SNLO vor fi urmate de o conferinţă de presă, după care, împreună cu Sulfina Barbu, Videanu va merge la o şedinţă a PD-L Gorj, unde se va discuta despre problema viitorului preşedinte al organizaţiei. Filiala ar urma să aibă un lider interimar, după ce în ultimii ani a fost oricum condusă interimar de deputatul Cosmin Popescu, la şedinţa de vineri fiind şanse să fie stabilită şi data viitoarelor alegeri din organizaţie.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here