Vid de conducere la cârma IȘJ! Inspectorului șef adjunct îi expiră azi contractul de mandat; două dame, preferate pentru funcție

427

Contractul de mandat al inspectorului școlar adjunct expiră vineri, 31 august, acesta fiind numit în funcție, pentru doar un an de zile, cu detașare în interesul învățământului. Pentru că Ministerul Educației nu trimisese, joi, până la finalul orelor de program, prelungirea detașării, s-a luat în calcul, inclusiv de către Daniel Mocioi, că adjunctul IȘJ poate reveni de luni la catedră. În locul lui Mocioi sunt vehiculate deja de luni bune numele a două directoare de școli, una din Fărcășești și alta din Târgu-Jiu, nume pe care nici măcar adjunctul IȘJ nu le neagă. Dacă ordinul nu vine nici azi, Inspectoratul Școlar Gorj rămâne fără conducere, Ion Ișfan fiind în concediu în Spania.

Inspectorul general adjunct, Daniel Mocioi, a declarat pentru Gorjeanul că, dacă nu va primi ordinul de numire, pentru încă un an în funcția de conducere, nici în cursul acestei zile, acesta va lua situația ca atare, nefiind pentru el o problemă revenirea la liceul din municipiu unde a lucrat până la promovare. Mai exact, la Colegiul Tehnic “Henri Coandă” din Târgu-Jiu, Mocioi a subliniat însă că, în situația sa se află și alți adjuncți de la inspectoratele școlare din țară, dând de înțeles că neprelungirea contractului ar fi doar o scăpare birocratică, acesta neavând probleme pe timpul actului de conducere din IȘJ.
“Nimeni din țară nu a primit nimic deocamdată de la minister! Mâine(n.r. vineri) voi afla dacă rămân în inspectorat ori revin la catedră. Am discutat și cu ceilalți inspectori generali adjuncți, că suntem mulți în situația aceasta în țară, adică am fost numiți pentru un an de zile, dar nimeni nu a primit nimic de la București. Nu mă deranjează însă în niciun fel situația. Astfel, dacă îmi dau hârtie să continui activitatea, bine, dacă nu, mă întorc la catedră. Am predat la Henri Coandă”, a declarat inspectorul general adjunct Mocioi.

Două dame, în cărți! Una e de PRU
Legat de persoanele care ar putea să-i ia locul, Mocioi recunoaște că în IȘJ Gorj s-a discutat tot anul despre potențiala sa înlocuire cu una dintre aceste două directoare. Este vorba despre Liliana Bugă, directoarea Liceului Roșia Jiu, respectiva fiind soția lui Rudi Bugă, liderul PRU Gorj, la această școală mai având ore “generalul” Ișfan, dar și despre Adriana Cristiana Rădoi, directoarea Școlii Gimnaziale nr.1, adică de cea de la “Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu. “Au fost ceva nume, deocamdată nu am primit nimic concludent pentru acestea. Nu au fost multe, de fapt aceste două nume au fost vehiculate tot anul, așa că nu mă miră că se vorbește acum mai mult despre ele. Posibil să pună una dintre ele, posibil să nu, eu chiar nu știu. Eu nu am avut însă nicio problemă în activitate și chiar la ultima consfătuire la care am participat am fost bine primit și nu am simțit că ar fi persoane care nu mă vor în funcție”, a spus, franc, Mocioi.Acesta a confirmat faptul că Ion Ișfan este în concediu, iar posibila sa plecare din IȘJ ar crea un vid la conducerea instituției educaționale.

Întârzieri și cu gradațiile de merit
Legat de gradațiile de merit, o listă cu 210 beneficiari din Gorj fiind trimisă de câteva săptămâni la Ministerul Educației, Mocioi spune că, din păcate, nu s-a dat și ordinul de ministru care să aprobe lista. Mai exact, cei 210 beneficiari din Gorj, unul fiind și Ișfan, ar fi trebuit să știe, joi, conform calendarului stabilit, că vor primi de la 1 septembrie gradația de merit pentru care și-au depus dosarul, trecând prin filtrul comisiei de concurs. Beneficiarii, o parte inspectori școlari, așteaptă astfel aprobarea de către ministru a majorării salariale respective.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here