FIBA Eurochallenge|Victorie senzationala pentru Energia

174

Echipa de baschet masculin Energia Târgu Jiu a surclasat marţi seara, pe teren propriu, formaţia belgiană Okapi Aalstar, cu scorul de 93-60 (38-34), în primul meci din optimile de finală ale FIBA Eurochallenge, în grupa I.
Marcatori:
Energia – Troupe 22 puncte, Glyniadakis 19, Milosevici 17, Watson 15, Darby 10, Karpelesz 8, Vlaicu 2;
Okapi – Tofi 16 puncte, Lodwick 13, Clarke 10, Cummard 8, Braun 4, Kesteloot 4, Dreesen 3, El Kounchar 2. Conform programului anunţat de FIBA Europe, Energia Târgu Jiu va avea următorul program în grupa I, contând pentru optimile de finală ale Eurochallenge: cu echipa din Kazakstan, BC Astana (în deplasare, 20 ianuarie), cu italienii de la Enel Basket (în deplasare, 28 ianuarie), cu Okapi Aalstar (în deplasare, 10 februarie), cu BC Astana (pe teren propriu, 17 februarie) şi cu Enel Basket (pe teren propriu, 24 februarie).
Primele două clasate din fiecare din cele patru grupe se vor califica în sferturile de finală ale competiţiei în care se va juca eliminatoriu, câştigătoarele obţinând calificarea în Final Four.
Energia Târgu Jiu s-a calificat în faza optimilor de finală de pe locul 2 din grupa preliminară B a competiţiei. FIBA Eurochallenge este a treia competiţie valorică a continentului, după Euroligă şi Eurocup, în cea de-a doua evoluând şi campioana României, CSU Asesoft Ploieşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here