Victorie românească în primul turneu de la Tg-Jiu!

274

Jucătoarele din România s-au impus în primul turneu de tenis, din seria de trei, de la Tg-Jiu.
Întrecerile sportive fac parte din turneele Futures ce compun Circuitul Internațional al României – FRT Pro Circuit – sub egida Federației Internaționale de Tenis (ITF) și a Federației Române de Tenis (FRT).
Competiţia internaţională a fost organizată de Asociația Sportivă Tenis Club Elite, fiecare câștigătoare a trofeului primind și 12 puncte WTA.
Dacă la dublu sportivele Andreea Amalia Roşca şi Gabriela Nicole Tătăruş au trecut după un meci foarte disputat de cuplul american Quinn Gleason /Melissa Kopinski (4-6, 6-4, 10-8), la simplu, finala a fost una 100% românească, iar câştigătoarea, Jaqueline Adina Cristian, s-a impus în două seturi în faţa Gabrielei Talabă, 7-6(5), 6-3.
Venită din calificări, învinsa de duminică a precizat însă că este mulţumită cu tenisul pe care l-a practicat în oraşul lui Brâncuşi.
bscap0001“A fost un turneu destul de reuşit pentru mine şi datorită faptului că a trebuit să încep din calificări. Am avut de disputat 2 meciuri în care am intrat într-un anumit ritm, apoi pe tabloul principal am avut un prim tur destul de dificil contra unei adversare pregătite, care m-a pus într-un ritm foarte bun pentru meciurile următoare. Chiar dacă nu au părut destul de grele după scor au fost destul de disputate şi, zic eu, m-au ajutat mult să câştig mai multă încredere în mine şi să dezvolt un joc bun pe parcursul acestui turneu. A fost o săptâmână destul de bună şi acest meci din finală a fost unul foarte reuşit. Chiar dacă am pierdut, am învăţat nişte lucruri pe care le voi aplica în viitor. Mă bucur mult că am reuşit să ajung aici, este o plăcere pentru mine şi voi participa şi la următorul turneu”, a declarat Gabriela Talabă.
Câştigătoarea Jaqueline Cristian a spus că a reuşit această victorie şi datorită condiţiilor de la Tg-Jiu: “Mă bucur foarte mult că am câştigat acest turneu. M-am simţit foarte bine în acest oraş. Din cauză că m-am simţit foarte bine, mi-a mers şi jocul. Aş vrea să felicit finalista, este o jucătoare foarte bună şi am avut o finală superbă. Îmi dă foarte multă încredere, este al patrulea turneu câştigat anul acesta şi înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales că este primul câştigat în România”.
Al doilea turneu de la Tg-Jiu se desfăşoară în perioada 25-31 iulie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here