Victorie pentru PSD în meciul cu ACD! – Cârciumaru a pus monopol pe 40 de primării, iar Dian pe nici 30

255

IMG_3239Tensiunile din USL Gorj s-au finalizat ieri după negocierile purtate în sfârşit la sediul PSD din Târgu-Jiu. După aproape două ore de discuţii, Florin Cârciumaru, Ilie Petrescu şi Dian Popescu au ajuns la un consens, toţi trei fiind de acord să îşi impună candidaţii în judeţ, respectând raportul de 40 la 30 şi nu cel de 37 la 33, pentru care a făcut atâta vâlvă liderul liberal.

PSD-ul care deţine deja 35 de primari va putea să îşi promoveze astfel candidaţii pentru 40 de localităţi, asta în timp ce liberalii şi conservatorii gorjeni au acceptat să îşi impună candidaţi pentru 30 de primării, reprezentanţii PNL având deja 15 primari în Gorj.

Miercuri la orele 14.00 la sediul PSD Gorj, liberalii, conservatorii şi social-democraţii desemnaţi în comisiile de negociere s-au întâlnit pentru a pune “Gorjul la cale”, asta ca urmare a neînţelegerilor deja apărute în USL-ul gorjenesc. Discuţiile nu au fost unele calme, dimpotrivă chiar s-a bătut cu pumnul în masă pentru că reprezentanţii celor trei partide nu s-au înţeles la împărţirea candidaturilor. Petrescu chiar a vrut să părăsească sala dar a fost întors din drum de Dian Popescu care a reuşit să găsească “un os de ros” şi pentru conservatori. Lor li s-a promis un loc eligibil pe lista de consilieri judeţeni, adică unul din primele 10 şi câteva primării, în general Petrescu fiind convins că va reuşi să convingă primarii PNG să treacă de partea PC-ului. Lupta nu va fi uşoară pentru conservatori cum nu va fi uşoară nici pentru liberalii care vor fi obligaţi să se ia la trântă cu primarii “portocalii” care au avut fondurile necesare pentru a-şi atrage de partea lor electoratul.

PSD-ul avantajat

Cei mai avantajaţi de mare împărţeală au fost, de departe, reprezentanţii PSD Gorj care au primit 40 de primării unde pot să îşi impună candidaţii, cu şanse mari să câştige în localităţile desemnate. De asemenea, s-a stabilit ieri că primarul Florin Cârciumaru va fi candidatul USL, fără un sondaj de opinie asta în timp ce candidatul la şefia Consiliului Judeţean Gorj va fi stabilit pe bază de sondaj. Astfel PSD-ul câştigă 40 de primării, doar pentru 5 fiind nevoiţi să lupte mai greu, primăria municipiului şi Consiliul Judeţean, în timp ce liberalii şi conservatorii îşi vor da la gioale pentru a pune mâna pe 15 primării, majoritatea pedeliste.

Dian Popescu a menţionat că este mulţumit pentru negocierile purtate ieri, uitând că a declarat până în ultimul moment că nu va lăsa garda jos fără cele 33 de primării pe care le vroia.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here