Victorie pentru liniște! Craiova a trecut de Mediaș

1047

Universitatea Craiova ține aproape de FCSB. Doljenii s-au impus, pe teren propriu, în jocul cu Gaz Metan Mediaș (3-1) și au tăiat din avansul bucureștenilor, care erau la 5 puncte dinstanță înainte de ultima partidă a rundei. Alexandru Cicâldău a marcat din nou în poarta ardelenilor, de data aceasta după numai două minute de joc. Craiova s-a distanțat în minutul 38. Mamut l-a lăsat singur pe Ofosu după o pasă filtrantă, iar atacantul venit de la FC Botoșani a finalizat cu calm. Liniștea din tabăra gazdelor a fost spulberată de Nicolae Dumitru (50), care a reușit un gol de senzație după ce ,,a înșirat” trei apărători adverși și l-a driblat și pe Pigliacelli. Totuși, Craiova a revenit în controlul partidei prin reușita lui Cristi Bărbuț (58), care a finalizat o acțiune energică a lui Ofosu. De altfel, germanul poate fi considerat omul meciului, o prestație solidă oferind și croatul Ivan Mamut, care a lovit și bara după o fază fixă.

Papură: Am meritat să câștigăm
Antrenorul juveților, Corneliu Papură, a declarat că victoria Universității nu poate fi pusă sub semnul îndoielii, chiar dacă alb-albaștrii mai au de lucrat atât în atac, cât și în defensivă.„Un meci bun, per ansamblu, am meritat să câştigăm. Am început bine partida, în repriza a doua adversarul ne-a pus în dificultate o dată, dar am rămas stăpâni pe situaţie şi am reuşit să câştigăm cele trei puncte. M-aş bucura să marcăm mai mult, le-ar da foarte mare încredere băieţilor, dar fotbalul este făcut şi din ratări. Nu sunt supărat pe jucători şi nici nu voi fi, se întâmplă să greşim, să luăm gol, sunt alături de ei, chiar dacă luăm gol trebuie să revenim şi să marcăm iar. Important este să fim o echipă şi să revenim. Cardoso este un jucător talentat şi a marcat un gol frumos, speculând o greşeală a noastră. Presiune este la fiecare meci, indiferent dacă joci primul sau ultimul în etapă, dar trebuie să dai totul să câştigi, indiferent de adversar. Nu ne facem calcule, trebuie să ne facem jocul nostru şi să câştigăm” a spus Papură. Fotbaliștii Craiovei au subliniat importanța unui succes de moral, care i-a adus aproape de primul loc. Finalul meciului cu Mediaș a fost marcat de o ninsoare abundentă. „Era cel mai important să câştigăm şi am făcut-o, dar şi după o evoluţie destul de bună a noastră. Este cel mai rapid gol din cariera mea, nu că am eu foarte multe goluri marcate sau că am eu o carieră foarte lungă în spate, dar nici nu contează cine dă gol, ci să câştigăm. La fiecare meci mergem cu gândul de a lua toate cele 3 puncte. A fost destul de greu pe final, fiindcă a nins, dar trebuie să ne adaptăm indiferent de condiţii” a declarat Alex Cicâldău.„Ne doream cu toţii să câştigăm neapărat acest meci, fiindcă echipele din faţă câştigaseră şi ele şi se distanţa FCSB. Trebuia să câştigăm să rămânem lângă ele, am avut atitudine bună şi ne-a ieşit jocul şi am câştigat. Luăm meci cu meci, vedem ce putem realiza. Am început bine, am dat gol repede, pe final a fost destul de greu, se aluneca şi mingea se încărca de zăpadă, dar fotbalul se joacă şi în astfel de condiţii” a spus Nicuşor Bancu. În următoarea rundă, Craiova se deplasează la Arad, pentru partida cu UTA. Meciul se joacă luni, de la ora 20.30.
Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș: 3-1 (2-0)
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa (79, Papp), Constantin, Bancu – Cicâldău, Nistor (86, Căpățână), Screciu (57, Mateiu) – Bărbuţ, Mamut, Ofosu (85, Baiaram). Antrenor: Corneliu Papură.
Mediaș: Buzbuchi – Butean, Yuri, Larie, Velisar (46, Cardoso; 69, Nițu) – Alceus, Junior – Horşia (63, Chamed), Deaconu, Jose Manuel da Silva – Valente (63, Sambu). Antrenor: Jorge Costa.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here