Victorie pentru impresia finală

411

Energia a ratat prezența în cupele europene după ce a pierdut la Odorhei, însă și-a asigurat locul 5 în ediția 2013-2014 a Ligii Naționale de handbal masculin câștigând ultimul meci al sezonului, 36-30 (19-14) cu Dinamo București.

În fața unei săli pe jumătate goală, Energia Pandurii Târgu Jiu a obținut o victorie firească împotriva celor de la Dinamo în ultimul meci din acest sezon, unul în care și-a dorit locul 4, dar a trebuit să se mulțumească doar cu poziția a cincea.
Partida nu a avut istoric și a prezentat un oarecare echilibru doar în primele 15 minute de joc, la jumătatea primei reprize tabela indicând 8-7 pentru echipa lui Andrieș. Au urmat patru goluri succesive pentru Energia și gazdele păreau deja desprinde în învingătoare. Veche meteahnă a gorjenilor, relaxarea prematură a făcut ca Dinamo să se apropie de Energia la doar două goluri în minutul 26, scor 16-14, dar până la urmă pauza avea să consemneze un scor mult mai clar, 19-14. Primele 10 minute ale reprizei secunde au arătat o echipă gorjeană dornică să șteargă impresia lăsată în multe din meciurile disputate acasă în acest sezon și s-a desprins la 10 goluri de adversară, scor 28-18, iar diferența maximă s-a înregistrat în minutul 44, când tabela arăta 31-20. La avantajul acestui scor, Liviu Andrieș a decis să încheie sezonul dând posibilitatea unor jucători care au evoluat foarte puțin să prindă câteva minute pe teren, pentru unii însemnând și despărțirea de echipa gorjeană. Dinamo a profitat și a redus din handicap, finalul găsind cele două echipe la o distanță de doar șase goluri, scor 36-30.

Asoltanei schimbă taberele
Extrema Alexandru Asoltanei a terminat acest sezon în echipa Energiei și îl va începe pe următorul ca jucător al ultimei adversare a gorjenilor din acest campionat. Asoltanei și-a încheiat contractul cu Energia și a dorit, spre regretul lui Andrieș, să plece în Capitală îndiferent de propunerile de prelungire primite de la echipa gorjeană: “Din păcate, Asoltanei pleacă de la Energia. Este un jucător foarte bun, ne pare rău că l-am pierdut. El a ales să continue la Dinamo. A ales să plece în București în special pentru familia sa. Îi mulțumim pentru ce a făcut la Energia. Ne pare rău că l-am pierdut, dar viața merge mai departe. Trebuie să găsim alt jucător care să fie pe postul lui, să joace la fel de bine, poate chiar mai bine”, a declarat antrenorul Energiei.

Regretele play-off-ului
Energia a fost marea perdantă a play-off-ului disputat în premieră în campionatul românesc de handbal masculin. Echipa gorjeană terminase pe locul 4 sezonul regulat, iar dacă se menținea vechiul sistem, acum echipa lui Andrieș era cu sacii în căruță, iar Andrei Maioreanu în căutare de soluții financiare pentru un parcurs european cât mai bun pentru echipa gorjeană. Play-off-ul a însemnat însă retrogradarea echipei gorjene cu o poziție și pierderea poziției de cupă europeană, acolo unde va merge echipa din Odorhei, care terminase sezonul regulat doar pe locul 6. “Dacă se termina campionatul după sezonul regulat eram pe locul 4, un loc 4 care ne dădea șansa de a juca în cupele europene. Dacă tragem o linie după acest campionat, pot spune că sunt mulțumit, mai puțin de această ultimă parte”, spune Liviu Andrieș despre un sezon în care satisfacțiile s-au împletit prea des cu dezamăgirile.

Semne de întrebare
Banca tehnică pentru viitorul sezon este o necunoscută, președintele Andrei Maioreanu fiind tentat să caute o soluție cu mai multă experiență pentru atacarea unui obiectiv mai important, Energia urmând ca în viitorul sezon să lupte pentru titlu. Cel puțin la nivel declarativ… În același timp, locul 5 obținut cu Energia de Andrieș nu este chiar un insucces pentru tehnician, care și-ar putea găsi și în campionatul viitor un loc în conducerea tehnică, însă rămâne de văzut care va fi poziția sa. Până la lămurirea situației, Andrieș privește spre vacanță declarându-se “stors” de stagiunea recent încheiată: “Pentru mine, urmează o binemeritată vacanță. Vă spun sincer că acest campionat m-a «stors» foarte mult și abia așteptam această vacanță. Din fericire a venit, dar din păcate nu cu îndeplinirea obiectivului pe care îl doream eu ca antrenor, să prind acel loc patru, dar asta este viața, mergem înainte”, a mai declarat Liviu Andrieș.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here