Victorie normală în Cupa Davis

437

După o sperietură în prima zi de la Piatra Neamţ, România s-a impus cu 4-1 în fața echipei din Zimbabwe, în întâlnirea din primul tur al Grupei a II-a, Zona Europa/Africa. Şocul a fost doar la debutul confruntării, când Marius Copil, principala rachetă a tricolorilor, a pierdut, neaşteptat, la Benjamin Lock, 6-4, 7-5. Au urmat însă victorii pe linie ale reprezentativei gazdă, ai cărei jucători nu au mai cedat vreun set în faţa echipei din Africa.
România – Zimbabwe, Cupa Davis: Rezultatele finale:
Marius Copil – Benjamin Lock 4-6, 5-7
Dragoş Dima – Takanyi Garanganga 6-3, 6-3
Florin Mergea/Horia Tecău – Benjamin Lock/Courtney John Lock 6-1, 6-4
Marius Copil – Takanyi Garanganga 6-4, 7-5
Filip Cristian Jianu – Mehluli Don Ayanda Sibanda 6-3, 7-5

Mergea: ,,Avem şi noi un statut”
Gorjeanul Florin Mergea a declarat după succesul de la dublu că meciul nu a fost foarte uşor, însă tricolorii au dominat partida, iar informaţiile pe care le-au avut despre adversari s-au dovedit a fi folositoare. ,,Ne-am făcut noi uşor meciul. Orice meci e greu, cu emoţiile lui, cu pregătirea. Avem şi noi un statut, o istorie împreună, nişte rezultate care ne arătau favoriţi. Important este că ne-am făcut jocul, ne-am gândit strict la ce avem de făcut. Rezultatul a fost evident, dar muncit”, a spus jucătorul din Târgu-Jiu. Coechipierul lui Mergea, Horia Tecău, a fost de aceeaşi părere, afirmând că oaspeţii au încercat să surprindă, dar perechea mai experimentată s-a impus. ,,Am pregătit meciul foarte bine, a contat că am început foarte bine. Am avut 3-0, am făcut un break imediat şi am preluat un avans. Jocul a mers bine, execuţiile erau acolo, planul din câte ştiam despre ei a funcţionat. Cumva au încercat să schimbe unele lucruri, să vină cu ceva nou, dar pe partea noastră ne-am simţit destul de bine şi aveam încredere că vom câştiga acest meci”, a spus Tecău.
Marius Copil s-a revanşat în ziua a doua a confruntării şi a punctat decisiv pentru tricolori.
,,Mă bucur că am adus victoria pentru România. După un meci greu, vineri, am început să îmi revin. Sper să continui aşa şi să vină mai multe victorii în Cupa Davis. Sper să avem şansa să ne calificăm pentru turneul final de la Madrid. Meciul a fost foarte bun, el a jucat bine, şi eu am jucat bine. Am avut un joc agresiv, am returnat bine, am stat bine în teren. Cred că la passing-uri am ce să îmi reproşez, am încercat de prea multe ori”, avea să declare Copil. România şi Zimbabwe s-au mai înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here