Victorie mare și în campionat!

253

Energia a reușit să câștige un meci foarte important și în campionat, trupa lui Constantinides impunându-se, după un final entuziasmant, în fața celor de la U BT Cluj, cu 74-63.

Mesajele dure transmise de Antonis Constantinides după înfrângerea de la Sibiu au fost recepționate de jucători, iar ultimele evoluții au fost altfel decât cele care i-au făcut pe fanii gorjeni să se teamă că Energia ar putea rata în acest an play-off-ul. După succesul din Cipru, Energia a avut în față un joc extrem de dificil, contra unei echipe care-și propune și ea titlul în acest an, iar partida dintre cele două formații s-a dovedit a fi o bună propagandă pentru baschet.
Energia și U BT Cluj au mers cap la cap în prima parte a jocului, după scorul egal al primelor 10 minute, 19-19 fiind pe tabelă după primul sfert, la pauza mare s-a intrat cu un avantaj dat de o singură posesie oaspeților, scor 32-34. Nimic nu a părut să se schimbe în sfertul al treilea, unul care a menținut suspansul. 17-18 a fost scorul sfertului trei, iar în ultimele zece minute clujenii aveau un avantaj tot de o posesie, dar puțin mai mare, de trei puncte.
Presiunea mare și importanța punctelor puse în joc și-au pus pregnant amprenta pe jocul din ultimul sfert. Acesta a început cu o demonstrație de neputință, ambele echipe străduindu-se fără succes timp de trei minute să marcheze. Clujul a făcut-o prima. Tot elevii lui Țenter au marcat și următoarele patru puncte atingând cel mai mare run din meci 6-0, dar și cea mai mare diferență față de gazde, nouă puncte când tabela indica 49-58 după aproape șase minute scurse din sfertul decisiv. Ceea ce a urmat a fost de-a dreptul halucinant. Energia și-a adunat toate forțele, a adunat toată energia din sală, iar căpitanul Porter Troupe a dat tonul revenirii. Troupe a marcat o aruncare de trei puncte la care a adăugat un punct din libera primită pentru faultul pe aruncare, și tot de trei puncte au reușit aruncări ce au descumpănit adversara și Guțoaia și Radosavljevic. Cursa nu s-a oprit, Energia a avut un run de 17-0 și de la 49-58 s-a ajuns la 66-58. Clujenii au cedat psihic în fața unei astfel de reveniri, iar Energia și-a mărit avantajul, finalul arătând o diferență de 11 puncte între cele două echipe, 74-63.
Energia pare să-și fi regăsit cadența, însă are de făcut față unui program infernal în perioada următoare. Marți va primi vizita celor de la BC Astana, în FIBA Europe Cup, iar sâmbătă se vor deplasa pentru un nou meci de campionat foarte important, la Târgu Mureș.

Energia Târgu Jiu – U BT Cluj Napoca 74-63 (19-19, 13-15, 17-18, 25-11)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700
Energia: Troupe (11), Sanda, Eziukwu (19), Andrei, Șanta, Mihuți, Mack (10), Radosavljevic (12), Aktaș, Guțoaia (14), Diggs (8). Antrenor: Antonis Constantinides.
U Cluj: Dykes (20), Pasalic (3), Gheorghe, Adamovic (11), Jawara (5), Baciu (2), Kalnichenko (4), Jucan, Torok (2), Kuti, Zigeranovic (16). Antrenor: Marcel Țenter.
Arbitri: Ciprian Stoica, Marius Ciulin, Alexandra Dincă.

“Clujul este o echipă puternică, dar noi aveam mare nevoie de o victorie în campionatul intern. Am început binișor, dar apoi nu am continuat la fel de bine, nu prea au intrat aruncările de 3 puncte sau cele de 2 puncte, dar pe final, în ultimele patru minute am revenit în forță. Era o victorie de care aveam mare nevoie și vrem să păstrăm această evoluție, din acest moment, în campionatul României”, Jamar Diggs, jucător Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here