Victorie mare pentru handbaliste

1377

Echipa de senioare a Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu este tot mai aproape de îndeplinirea obiectivului. Handbalistele gorjence s-au impus în sala de la Mioveni cu 27-23, după un meci pe care l-au controlat. Prima repriză a avut numeroase răsturnări de situație, dar oaspetele au intrat la cabine cu avantaj minim, 12-11. Partea a doua a fost una mai consistentă pentru formația pregătită de Liviu Andrieș, care după 5 minute s-a desprins la patru goluri. CS Dacia a revenit în meci, a înscris de două ori la rând, dar a pierdut treptat contactul cu jucătoarele CSM-ului. Mai rapide și mai agresive, și beneficiind de 13 intervenții ale portăriței Ekaterina Dzhukeva, gorjencele au luat avansul decisiv la jumătatea reprizei, când au condus și la șase goluri. Diferența consistentă s-a păstrat până în ultimele două minute, când elevele lui Robert Licu au mai înscris de două ori, dar nu au putut întoarce soarta punctelor. Ana Ciolan a dat șase goluri, fiind cea mai bună marcatoare a vizitatoarelor. Au urmat-o Alexandra Gavrilă și Angela Pușcaș, cu câte cinci reușite. A fost al doilea succes al sezonului împotriva formației din Mioveni, iar CSM a luat o opțiune serioasă pentru a evita chiar și locurile care duc la barajul de menținere în Liga Florilor.
,,Un meci dificil, dar după acest meci ne putem mândri cu fetele noastre, pentru ca s-au mobilizat și au făcut un joc foarte bun. Am reușit să formăm un grup extrem de unit, iar acest lucru s-a văzut la Mioveni, iar asta ne bucură și ne dă încredere pentru viitor! Deși am avut câteva probleme de sănătate înainte de acest joc, fetele s-au motivat foarte bine și merită felicitări. Sunt bucuros de ceea ce am realizat. Am avut o apărare și o poartă foarte bune, exact ceea ce facem de la începutul campionatului, dar ne-a ieșit și în atac. E clar că după acest joc, la Târgu-Jiu, va fi o mare nebunie, pentru că urmează meciul cu CSM București. Va fi o sărbătoare, pentru că suporterii noștri abia așteptă acest meci. Vom juca împotriva celei mai bune echipe din România, una dintre cele mai bune din lume”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș. ,,Ştiam că o să ne aștepte un meci greu la Mioveni și ne-am pregătit foarte bine. Sunt trei puncte foarte importante pentru noi. Cred că apărarea și-a spus cuvântul. Poarta și apărarea au fost foarte bune și sunt foarte mândră că am obținut toate punctele. Mergem acasă fericite!”, a spus și Florența Ilie.
CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Cristina Popovici – Bianca Ştefania Chiriţă, Oana Bucă 3g, Alexandra Gavrilă 5g, Angela Puşcaş 5g, Valentina Toader Trică, Mirabela Coteţ, Ira Zinatullina 4g, Andreea Chiricuţă 1g, Pal Ceandani, Florenţa Ilie 2g, Ana Ciolan 6g, Cristina Boian 1g, Katarina Pavlovic, Sabine Klimek. Antrenor principal: Liviu Andrieş. Antrenor secund: Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Gore Albici.
CSM Târgu Jiu va întâlni în etapa viitoare, pe teren propriu, liderul din Liga Florilor, CSM Bucureşti. Meciul este programat pentru data de miercuri, 8 februarie, de la ora 18.00.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here