Victorie la despărțirea de proprii suporteri

261

Energia a scăpat de emoțiile ultimului loc cu o etapă înainte de finalul play-out-ului. Echipa gorjeană s-a impus cu scorul de 28-26 în fața unei trupe fără motivație, HC Vaslui fiind departe de ceea ce arăta echipa moldoveană în sezonul regulat.

Partida ce se anunța capitală pentru echipa gorjeană nu a avut deloc încărcătura unui meci cu miză, mai ales că veștile dinspre Moldova, acolo unde CSU Suceava trebuia să învingă pentru a mai spera, erau bune, Poli Timișoara defilând practic în fața echipei care a retrogradat după această etapă. Energia a controlat de la un capăt la altul partida, vasluienii nepereclitând în niciun moment victoria gorjeană. Trupa lui Andrieș s-a instalat din start la conducere, a avut 7-3 și 9-5, Vasluiul s-a apropiat la un gol, 11-10, dar la cabine s-a intrat la pauză cu un avantaj de două goluri pentru Energia, scor 14-12. Repriza secundă a început cu două goluri pentru Energia și s-a ajuns din nou la un ecart de patru goluri. Cea mai mare diferență, de cinci goluri, s-a înregistrat între minutele 47 și 58. La scorul de 28-23, cu două minute înainte de final, Energia s-a relaxat și a permis rezervelor de la Vaslui să se afirme. Trei goluri consecutive ale moldovenilor au închis tabela la 28-26 pentru gazde și sezonul Energiei de pe teren propriu cu un succes care îi trimite la barajul pentru supraviețuire în Liga Națională.

Ultima etapă, antrenament pentru baraj
Energia mai are de disputat în play-out un singur meci, în deplasare contra celor de la Poli Timișoara. Gorjenii au pierdut toate meciurile disputate în acest sezon în compania bănățenilor și ar fi greu de crezut că se vor impune acum, chiar dacă meciul nu mai are nicio miză, pentru niciuna dintre echipe. Locurile 11 și 12, ocupate de Energia și Steaua indiferent de rezultatele ultimei etape, ar trebui să participe la turneele de baraj: “După acest meci rămânem cu victoria care ne aduce trei puncte liniștitoare pentru ultima etapă. Astfel, putem să ne pregătim pentru baraj. Așteptăm să vedem unde se va ține și cu cine vom juca. Urmează să ne pregătim pentru baraj. Nu ne satisface acest lucru, dar trebuie, dacă se ține acest baraj, să facem în așa fel încât această echipă să rămână în Liga Națională”, a declarat antrenorul Energiei, Liviu Andrieș.
Alături de Energia și Steaua, la baraj vor fi prezente și echipele HC Argeș Pitești, CSU Galați, CSM Oradea și CSM Satu Mare, echipe clasate pe locurile 2 și 3 în cele două serii ale Diviziei A de handbal masculin. Vor fi două grupe formate dintr-o echipă din Liga Națională, o formaţie de pe locul 2 dintr-o serie a Diviziei A și o echipă de pe locul 3 din cealaltă serie a eșalonului secund.

Și-au pus cenușă-n cap
După ultimul joc susținut pe teren propriu în acest campionat, antrenorul Energiei a ținut să le mulțumească celor care au rămas lângă echipă chiar dacă aceasta a dezamăgit și a rămas mult datoare suporterilor și susținătorilor săi: „Este un an negru pentru această echipă, un an care ne-a afectat pe toți cei care suntem implicați la această echipă. Am rămas datori celor care iubesc acest sport și celor care finanțează acest sport. Le cerem scuze pentru ceea ce s-a întâmplat în acest sezon. În viața unei echipe sunt și asemenea momente, iar după un asemenea sezon trebuie să încercăm să învățăm ca pe viitor să nu mai ajungem într-o astfel de situație. Este pentru prima dată în cariera mea, atât ca antrenor, cât și ca jucător, când trec prin așa ceva. Niciodată nu am avut o asememea situație. Nu am fost cei mai buni, dar am fost o echipă care cu greu era învinsă, o echipă pe care adversarii o considerau puternică și incomodă. Acest an ne-a arătat și o altă față a sportului de performanță, ce înseamnă când lucrurile nu merg bine, poți să ajungi și în această situație”, a căutat Andrieș să scuze anul dezastruos al Energiei.

Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 28-26 (14-12)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300.
Energia: Șelaru, Antonaru – Acatrinei (10), Dragnea (4), Kekezovic (4), Giotoiu (3), Enache (2), Mota (2), Stoica (1), Flores (1), Stankevicius (1), Rodrigues, Becheru, V. Popescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
HC Vaslui: Pralea – Hagiu (7), M. Bujor (7), Cotinghiu (4), S. Ignat (2), Roșu (2), G. Bujor (1), Țuțu (1), Barac (1), L. Acatrinei (1), C. Ignat, Pleșca, Soare, Bejinariu, Rață. Antrenor: Leonard Bibirig.
Arbitri: Gabriel Badiu și Ionuț Barbu, ambii din Cluj.
Observator: Viorel Ciucan – București.

Clasament play-out Liga Națională de handbal masculin:
1.Poli Timisoara 15 10 1 4 433-385 31
2. HC Vaslui 15 9 1 5 412-402 28
3. Energia Targu Jiu 15 6 1 8 372-391 19
4. Steaua Bucuresti 15 6 1 8 391-396 18*
5. CSU Suceava 16 4 2 10 418-452 14
* echipă penalizată cu un punct

Rezultate etapa a 9-a:
Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 28-26 (14-12)
CSU Suceava – Poli Timișoara 20-30 (9-15)

Programul ultimei etape (30 mai, ora 12:00):
Poli Timișoara – Energia Târgu Jiu
HC Vaslui – Steaua București
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here