Victorie importantă la baschet

626

Echipa de baschet de la CSM Târgu Jiu s-a impus în deplasarea de la Sighetu Marmaţiei. Băieţii lui Claudiu Alionescu au trecut de CSM Sighet, scor 79-84 (19-25, 24-24, 14-22, 22-13). Americanul Darien McClain nu a făcut deplasarea cu echipa, nefiind total refăcut după accidentarea suferită în jocul precedent de campionat. Nici şeful secţiei de baschet, Adrian Roşu, nu a jucat din cauza unei lovituri la deget.
Fără cei doi, Camil Berculescu şi-a continuat evoluţiile în creştere, fiind cel mai eficient jucător din tabăra oaspeţilor, alături de canadianul Yohanny Dalembert (indice 16). Cei doi au reuşit 16, respectiv 11 puncte.
Alin Borşa a adăugat 15 puncte, iar pivotul sârb Stefan Andrejevic a terminat cu 12 puncte la revenirea pe parchet.
„A fost un meci de care sincer m-am temut puțin, pentru că veneam după o pauză destul de lungă fără jocuri în picioare. În plus, pe teren propriu, Sighet este o echipă incomodă. Dorința și efortul băieților s-au dovedit decisive în acest meci, iar pentru asta trebuie felicitaţi. În mare parte am respect planul tactic pe care ni l-am impus, mai ales în sfertul 1 și 3. În sfertul 2 și 4 am avut totuși câteva căderi, care ne puteau costa destul de mult pe final. Ne bucurăm de victorie, iar de luni revenim în sală. Constanţa a câștigat astăzi la Ciuc, astfel ca situația locului doi este rezolvată. Acum, ne așteaptă un meci decisiv pentru primul loc”, a declarat antrenorul Claudiu Alionescu.
Pentru primul loc în Grupa Albastră, CSM Târgu-Jiu se va duela cu Athletic Constanţa. Confruntarea de pe 7 martie se joacă la malul mării.
CSM Târgu-Jiu: Remus Răceanu, Andrei Gheorghe, Alexandru Berca 9p, Jovan Djurasevic 6p, Camil Berculescu 16p, Alin Andrieș 7p, Yohanny Dalembert 11p, Ioan Borșa 15p, Stefan Andrejevic 12p, Răzvan Bratoloveanu 8p.
Antrenor: Claudiu Alionescu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here