Victorie facilă în Cupă! “Poli” Timişoara – Pandurii : 0-3

274

După “coşmarul” Dinamo, gorjenii au reuşit să-şi respecte blazonul şi au obţinut calificarea în optimile Cupei României. Trupa lui Petre Grigoraş s-a impus, şi fără unele dintre piesele grele ale echipei, într-un meci cu un adversar net inferior. Descătuşarea din Cupă vine la momentul oportun pentru panduri, care au, sâmbătă, meci la Craiova.

Filmul meciului
Politehnica Timişoara a început partida de acasă cu doi “panduri” titulari. Bogdan Dănăricu şi Daniel Mărgărit, jucătorii împrumutaţi de la formaţia gorjeană, au fost trimişi în teren încă din primul minut de antrenorul gazdelor, Sorin Brîndescu. De partea cealaltă, Pandurii nu a mizat pe Ţucudean, Sânmărtean sau Antal, lăsaţi la Tg-Jiu, şi a avut o bancă de rezerve formată din foarte mulţi jucători tineri. Din nefericire, forma slabă a echipei din Banat a îndemnat foarte puţini spectatori să vină pe Stadionul “Dan Păltinişanu”. Prima mare ocazie a meciului a fost ratată în minutul 19 de Valentin Alexandru. Apărarea bănăţenilor a gafat impardonabil la un corner, dar vârful oaspeţilor nu a putut trimite balonul în plasă. Munteanu a avut o nouă sclipire în minutul 22, dar a şutat în plasa laterală. Timişoara a avut o ocazie uluitoare în minutul 30, când, singur cu portarul, Vucea a trimis o torpilă peste poartă. Gazdele au replicat în minutul 33, dar Piţian nu a putut împinge în poartă un balon deviat. Golul firesc a venit în minutul 39, când Alexandru a fructificat o minge respinsă greşit de Todorov. Giurigici a ratat egalarea în minutul 41, şutul său din centrul careului fiind uşor reţinut de Stanca. Pandurii şi-a majorat avantajul imediat după pauză, când Obodo a transformat cu siguranţă un penalti obţinut de Pîrcălabu. Golul desprinderii parcă le-a turnat plumb în ghete gazdelor care au cedat total iniţiativa. Scorul i-a permis lui Grigoraş să scoată piesele importante de pe teren, iar Pirtea şi-a făcut debutul în tricoul alb –albastru în minutul 68.
Dănăricu a avut şansa de a reduce din handicap câteva momente mai târziu, dar a trimis în “zid” dintr-o poziţie ideală. Dănăricu a mai obţinut o lovitură liberă de la marginea careului în minutul 82, dar Stancu a şutat mult peste poartă. Nici Taub nu a găsit spaţiul porţii în minutul 88, iar Bunoza a marcat în minutul 90 pentru 0-3.

Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu-Jiu 0-3 (0-1)
Au marcat: Alexandru 39`, Obodo 48`(p), Bunoza 90`
Politehnica: Gkakos – Taub, Telescu, Todorov (Constantinescu 45`), Ştefanovici – Stancu-Mărgărit, Dănăricu, Giurigici (Țugui 65`), Vucea – Blănaru (Neamţu 77`). Antrenor: Sorin Brîndescu.
Pandurii: Stanca – Unguruşan, Piţian (Pleaşcă 45`), Vasiljevic, Bunoza – Voiculeţ (Pirtea 68`), Obodo – Muntean, Herea (Trifu 65`), Pîrcălabu – Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: – / Vasiljevic, Obodo
Arbitru: Cătălin Popa. Asistenţi: Ionuţ Marius Bobe şi Adrian Ionescu
Stadion: “Dan Păltinişanu, Timişoara
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here