Victorie cu emoții

292

Trupa lui Hristu Șapera a avut de depășit un examen extrem de dificil, dar, chiar și cu emoții, a reușit să obțină ceea ce și-a propus, victoria și o oarecare liniște pentru Grupa B în care va activa în faza a doua a sezonului regulat.

Pentru Energia, meciul cu BCM U Pitești era unul important nu atât pentru poziția pe care încheia prima parte a sezonului regulat, cât pentru diferența cu care urma să înceapă partea a doua a acestuia. Un eventual nou eșec la Târgu-Jiu, Energia și-ar fi complicat singură situația în Grupa B, cea formată din echipele clasate pe locurile 7-12, piteștenii intrând și ei în calcule pentru un loc de play-off, acolo unde s-ar fi luptat patru echipe, Dinamo și Pheonix Galați fiind și ele implicate în această luptă.
troupe pitesti_insContinuând să joace fără niciun om pe poziția 4, Energia a început bine meciul și a câștigat primul sfert la o diferență de 12 puncte și meciul părea a fi la discreția băieților lui Șapera. Echipa gorjeană a fost de nerecunoscut în sfertul secund, oaspeții au prins curaj și s-au apropiat pas cu pas pe tabela de marcaj.
Finalul primei reprize a găsit cele două echipe departajate de un singur punct, scor 40-39, după ce Lee a reușit o aruncare de trei puncte cu două secunde înaintea pauzei. Și debutul sfertului al treilea a fost bun pentru oaspeți, aceștia reușind chiar să preia conducerea, scor 42-45 în minutul 24. Energia s-a trezit însă la timp și grație unor contraatacuri eficiente a revenit din nou la conducere, în sfertul decisiv intrându-se de la scorul de 72-67 pentru gazde. Energia a mai avut emoții doar până la jumătatea sfertului patru, când piteștenii s-au apropiat la trei puncte, scor 73-70, dar Troupe a mărit imediat distanța marcând de la mare distanță pentru ca dunk-ul lui Eziukwu să lămurească definitiv problema învingătoarei.
raimundas_insDiferența s-a mărit în ultimele secvențe ale întâlnirii, Energia s-a impus cu 84-72, dar meciul a fost mult mai strâns decât o arată scorul, oaspeții acuzând și arbitrajul, gazdele beneficiind în această partidă și de două faulturi tehnice contestate de oaspeți.
Troupe s-a dovedit încă o dată a fi motorul echipei, a înscris 20 de puncte oferind și 7 asisturi. Diggs a fost și el foarte aproape de un double-double, acesta terminând partida cu 9 puncte și tot atâtea asisturi. De la oaspeți s-a remarcat Lee, care a înscris 20 de puncte și a făcut 9 recuperări.
Cu acest succes, Energia termină prima fază a sezonului regulat pe locul 8, dar pentru a prinde play-off-ul trebuie să termine măcar pe locul secund în Grupa B, o grupă formată din echipele de pe locurile 7-12 în care se pleacă cu punctele acumulate până acum.

Energia Târgu Jiu – BCM U Pitești 84-72 (24-14, 16-25, 21-17, 23-16)
Sala „Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 400
Energia: Troupe (20), Eziukwu (16), Andrei (5), Șanta (2), Mihuți, Bălcescu, Horne (14), Aktaș, Berca, Guțoaia (18), Diggs (9). Antrenor: Hristu Șapera.
BCM U: Lee (20), Mladenovic (16), Ross (6), Alexiu, Stăncuț (3), Pustozvonov (14), Neguț (6), Chirof, Balmus, Vlaicu, Stamenkovic (7). Antrenor: Andelko Mandic.
Arbitri: Laszlo Bukuresti, Istvan Bertalan, Cristian Trofim.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here