Victorie a USL la localele din Gorj

317

Picture 009Alegerile locale din Gorj au fost câştigate de Uniunea Social Liberală, la numărătorile paralele, USL-ul scoţând un scor de peste 60 %, în judeţ, primăriile celor două municipii fiind câştigate de primarii PSD, Florin Cârciumaru şi Dorin Hanu. Consiliul Judeţean Gorj a fost câştigat detaşat de Ion Călinoiu. Cârciumaru a mizat, la deschiderea urnelor, pe un scor de 70% a USL-ului la Gorj.

„Contează mai puţin rezultatele. Nu avem o estimare dar am făcut cred că, astăzi(n.r. duminică) peste 60% din judeţ şi starea de spirit acolo, felul în care am fost primit, îmi dă speranţa că într-adevăr continuăm împreună”, a declarat Călinoiu, imediat după închiderea urnelor. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj este convins însă ca numărul primăriilor ce vor fi câştigate de primarii USL, în număr mult mai mare ca în 2008.

Şi purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Ciprian Florescu, a declarat, la puţin timp după deschiderea urnelor, că USL-ul mizează pe un scor foarte bun în judeţ. „În momentul acesta, singura informaţie, şi această relativă, este legată de prezenţa la vot la nivelul judeţului Gorj. Conform estimărilor noastre, până la închidere urnelor, în jur de 60% din cetăţenii cu drept de vor şi-au exercitat acest drept. Este un procentaj care este îmbucurător, sigur se putea şi mai bine, dar 60% înseamnă destul de bine pentru judeţul Gorj. Rămâne să vedem care este procentajul exact şi care este situarea noastră vizavi de celelalte judeţe din ţară. În ceea ce priveşte exit-poll-urile, ele au fost realizate doar la nivel de oraşe mari. Rezultatele pozitive pe care USL-ul le-a obţinut conform acestor exit-poll-uri sunt îmbucurătoare dar bucuria noastră deocamdată este rezervată. Aşteptăm numărătoarea paralelă şi vă vom spune pe parcursul nopţii cum stăm la nivelul judeţului Gorj, şi cu candidaţii la funcţia de primar şi cu votul politic”, a declarat Florescu. Florin Cârciumaru a învins, detaşat, în municipiu la numărătorile paralele, acesta declararându-se ieri seară optimist. ,,Orice candidat trebuie să fie optimist. Sunt un candidat pentru postul de primar al municipiului Târgu-Jiu, pentru mandatul 2012-2016. Sper ca cetăţenii să-mi fi dat votul de încredere. O să aşteptăm cu răbdare ora 11:00, 12:00, să vedem”, a declarat Cârciumaru. Deşi scorul lui Cârciumaru a fost previzibil, candidatul nu a negat că avea ieri seară emoţii. Eşti într-o cursă electorală, ai emoţii. La scorul înregistrat de USL la nivel naţional e normal că trebuie să fiu bucuros, avem motiv de bucurie. Dacă la nivel naţional avem un procent de 60%, eu sunt sigur că la nivel de judeţ avem peste 70%”, a conchis Cârciumaru.

A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here